SEDAŞ işçileri düşük ücrete zorluyor!

SEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından kamudan geçen ve SEDAŞ tarafından 4/C’ye geçmelerine izin verilmeyen 140 işçi için kurum kabul edilemeyecek bir karar aldı.

SEDAŞ işçileri düşük ücrete zorluyor!
SEDAŞ işçileri düşük ücrete zorluyor!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

SEDAŞ’ın 2009 yılında özelleştirilmesinin ardından kamudan geçen ve 4/C’ye geçmelerine izin verilmeyen 140 işçi SEDAŞ’a tepki gösterdikleri bir basın açıklaması yaptı. Alınan karar karşısında işçilerin örgütlü olduğu Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) harekete geçti ve bugün Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde toplantı düzenledi. Özelleştirmenin ardından geçen 8,5 yıldan sonra SEDAŞ şimdi 172 işçiden geriye kalan 140 işçinin maaşlarını yarı yarıya düşürmek istiyor. Ortalama 3 bin lira alan işçiler bin 500 lira kayıpla çalıştırılmak isteniyor. Geçen sürede işçiler 4-C haklarını da kaybetti. İşçilerin SEDAŞ’ın bu teklifini kabul etmeleri halinde emekli maaşlarında da ciddi bir düşüş olacak.

MÜCADELE VERMEK İÇİN BURADAYIZ

 

TES-İş Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaoğlu

Toplantıda açıklamada bulunan TES-İş Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaoğlu, “Maalesef bizim haklarımızı geri almak isteyen işverene karşı mücadele vermek için buradayız. Bugüne kadar 20 yıl 15 yıl 10 yıl çalıştınız. Hiç unutmuyorum 2009’da orada toplantı yapıldığında dediler ki hiç unutmuyorum burada çalışacaksınız ve hiçbir hak kaybınız olmayacak dediler. Birçok arkadaşımızın gitme dilekçesini kaybetmediler. Şimdi 8,5 sene oldu iyi kötü bugüne geldi” ifadelerini kullandı.

 

YETKİLİLERE KONUYU İLETTİK

Kabaoğlu konuşmasının devamında, “SEDAŞ’ın bize yapmış olduğu bu teklifi kabul edilmez bir telif olduğunu kararını aldık. Bu tabi ki bir başlangıç, herkesi kendi haline bırakacağız zannettiler. İnsanların 10 ya da 15 yılı 20 yılı var. Burada ki durum kıdem tazminatından, birçok hakkından feragat edilmiş gibi olacak. Yeni gelen arkadaşlarda varmış SEDAŞ’ta onlarda gelsinler ve bu işi tutsunlar. Burada bununla ilgili burada toplanmamızın dışında, bölgenin milletvekillerine, yetkililerine konuyu ilettik” şeklinde konuştu.

 

HAKKIMIZI KİMSEYE YEDİRMEYİZ

Kabaoğlu sözlerini, “İşveren bazı arkadaşlara mail atmış ve demi ki ‘Gelin görüşelim’ demişler. Benimle değil gidin sendika ile konuşunuz diyeceksiniz. Biz burada ekmek yedi ve burada kimseye saygısızlık yapmayacağız ama bizim hakkımızı kimseye yedirmeyiz deyin.  Eğer bir tasarruf yapılacaksa devlet adına bir vergilerimizi ödüyoruz. Ama tasarruf en baştan başlar biz olmasak zaten çalışmazlar. Bugün birliğimiz beraberliğimiz bozulmasın” şeklinde sonlandırdı.  Gergin anların yaşandığı toplantı, İrfan Kabaoğlu’nun konuşmanın sonrasında basına kapalı gerçekleştirildi.  

Ahmet YEŞİLMEN

#

10 Ara 2017 - 15:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.