Savaş Poyraz’ı rahmetle anıyoruz

Bugün gazeteci yazar Savaş Poyraz’ın ölümünün 1. yıldönümü.

Geçtiğimiz yıl hakka yürüyen Savaş Poyraz ilimizin tarihini ışık tutan en önemli yazarlardan, aydınlardan biriydi. İzmit’in tarihine ışık tutan kitaplarıyla okuyucuların gönlünde taht kuran Poyraz’ın aramızdan ayrılığı kenti büyük üzüntüye gark etmişti. Fani aleme göç eden ve geride çok güzel eserler bırakan Savaş Poyraz’a tekrar Allah’tan rahmet, İzmit’e baş sağlığı diliyoruz.

SAVAŞ POYRAZ KİMDİR?

Savaş Poyraz, gazetecilikte 56 yılı devirmiş koca bir çınar. Kendisinin bine yakın şiiri var. 82 yaşındaki usta gazeteci ilkokul son sınıfta şiir yazmaya başladı. 1960 yılında spor yazarı olarak mesleğe başladı. Eski dostlar, Dökülen Yapraklar ve İz Bırakanlar isimli 3 kitabı bulunuyor. 10 yıl futbol oynayan Poyraz, Şule hanımla evli ve 2 çocuk sahibiydi.

20 Oca 2018 - 12:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Kandemir - Allah’tan rahmet ,yakınlarına sabır diliyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 12:27