Sarıbay; Cumhuriyet Savcılarını ve Kocaeli Barosu gereğini yapmalı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, sosyal medyada CHP’li kadınlara hakaret içerikli paylaşımda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Necmi Özen hakkında sert açıklamalarda bulundu. Sarıbay Cumhuriyet Savcılarını ve Kocaeli Barosunu da gereğinin yapılması için göreve davet etti.

2011 yılında AKP'den Kocaeli Milletvekili aday adayı olan ve hâlen Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Birinci Hukuk Müşaviri olarak çalışan Necmi Özen’in 2014 yılındaki 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde açıklama yapan Adana Kadın Kollarının "Yaşasın kadınlar, kadınlar yaşasın" pankartının "Photoshop" yöntemiyle "Kadına özgürlük… gezeriz Tayyip sana ne, yaşasın laiklik" şeklinde değiştirilmiş hâlini sosyal medya hesabında paylaşmasına CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay sert tepki verdi.

Konuyla ilgili sert açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Bir hukuk adamının bu şekilde yanıltıcı, kadınları aşağılayıcı bir paylaşımda bulunmasını insanlığa sığdıramıyoruz. Zorla evliliklere maruz kalan, eğitim hakkı engellenen, istediği gibi hareket edebilme özgürlüklerine duvar örülen, şiddetle ya da ölümle tehdit edilen ve sindirilmeye çalışılan kadınlarımızın hakkını aramak için çaba sarf etmek yerine onları yeniden bir şiddete maruz bırakan, hedef gösteren bu paylaşım ne mesleki ne de insani olarak kabul edilemez. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin artık ciddi boyutlarda ele alınması ve bu durumun olumlu yönde aşılması için daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiği yerde, bu sığ zihniyete sahip kişiler tarafından maalesef daha kötü boyutlara taşınmaktadır. Kadını çaresizleştirmek, kadın üzerinden siyaset yapmak ve kadını aciz insan olarak göstermek son derece yanlıştır. Hayata renk katan, hayatın her alanında emeği olan kadınlara hak ettiği değer verilmelidir. Ben şahsım ve Kocaeli Örgütüm adına bu paylaşımı şiddetle kınıyorum. Bu konuda sorumluluk hissetmeyen, kadın cinayetlerini magazin malzemesi olarak gören bir anlayışa sahip olan bu zat, tüm kamuoyundan ve kadınlardan özür dilemelidir. Ayrıca bu konuda Cumhuriyet Savcılarını ve Kocaeli Barosu’nu gereğinin yapılması konusunda göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

18 Oca 2018 - 14:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.