RTÜK kayyuma giden televizyonu bakın nasıl korudu

Uydudan yayın yapan yerel televizyon kanalı Çay TV ile ilgili FETÖ iddiaları gündeme gelmişti. Gelişmelerin ardından RTÜK'ün devreye girmesi sonucu Çay TV yönetiminde önemli bir değişiklik gerçekleşti.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimin ardından ilan edilen OHAL uygulaması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait 86 radyo ve televizyon kanalına el konuldu.

El konulan medya organları arasında; Samanyolu TV, Kanaltürk TV, Bugün TV, Burç FM, Kanaltürk Radyo, Radyo Mehtap ve Radyo Cihan gibi televizyon ve radyolar yer alırken, bazı yerel medya şirketlerine de çeşitli yaptırımlar uygulandı.

Ancak FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi canına kastettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi olan Rize'den bu konuda uzun süre kötü kokular gelmeye devam etti.

Rize'de yayın yapan yerel televizyon Çay TV'nin patronajının FETÖ ile ilişkili olduğu iddialarını ilk kez SuperHaber gündeme getirdi.

SAHİBİNİN ABD'DEKİ ŞİRKETİ VE FETÖ BAĞLANTISI İDDİALARI

Kanalın sahibi Cemal Külünkoğlu kentin önde gelen iş adamlarından biri olarak tanınıyordu.

İddialara göre; Külünkoğlu'nun ABD'de kurduğu şirketi "Horizon International, LLC (dba Silver Memory)" ise "ABD'de Bulunan FETÖ İrtibatlı Türk Şirketleri" listesinde yer alıyordu.

RTÜK DEVREYE GİRDİ

SuperHaber'in söz konusu iddiaları gündeme getirmesi üzerine RTÜK, Çay TV'yi mercek altına aldı.

Kanala ve kanalın sahibi iş adamına yönelik incelemeler sonucunda kanala gerekli uyarılar yapıldı.

Bunun üzerine, kanal yönetiminde önemli bir değişikliğe gidildi. RTÜK’ün uyarısı üzerine adı FETÖ iddialarına karışan iş adamı Cemal Külünkoğlu kanalın yönetiminden uzaklaştırıldı.

Son değişiklikle kanalın ortaklık yapısı İsmail Torlak, Mustafa Kot ve Sadık Hür olarak gerçekleşti.

Çay TV’nin kurucusu ve büyük ortağı Cemal Külünkoğlu’nun kardeşi Çayeli Büyükköy Belediye Başkanlığı görevindeyken FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanmış ve aylarca cezaevinde yatmıştı.

Bütün bu gelişmelerin sonunda Çay TV, kapanma, kayyum atanma ya da lisans iptali gibi yaptırımlardan da kurtulmuş oldu.

#

22 Oca 2018 - 12:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaş - nerde ehli sünnet düşmanı hoca var onu ekrana çıkaran kanal

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 12:51