O, depremin kayıp çocuklarındandı…

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nden kaybolan ve o günde sonra kendinden bir daha haber alınmayan Murat Akalın’ın ailesi gaiplik için mahkemeye başvurdu.

O, depremin kayıp çocuklarındandı…
Haber albümü için resme tıklayın

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğündeki depremde eşini, oğlunu, kızını, kardeşini kaybeden ancak aradan geçen yıllara rağmen yakınlarından haber alamayan pek çok insan var. İşte onlardan biri de Murat Akalın.

O büyük felaketin geldiği gün Murat Akalın sadece 9 yaşındaydı. Murat Akalın ile enkaz altında kalan annesi ve 2 saat kurtarılmayı bekleyen 44 yaşındaki Sebahat Kahraman o günü şöyle anlatmıştı; “Oğlum yanımda ağlıyordu. Bizi kurtarmaya gelenlere, 'Önce oğlumu kurtarın.' dedim. Oğlumu yanımdan aldılar. Bir daha da görmedim. Ölen eşimin arkadaşları, oğlumun feribota bindiğini görmüşler. Soyadını Mısırlıoğlu diye hatırladığım birisi oğlumu feribota bindirmiş. Bir televizyon kanalına açıklama yapmış, çocuğumun başında kan varmış. Ayaklarının kırık olduğunu söylemiş. Feribota askerlere teslim ettim demiş. Ondan sonrası yok" 

17 Ağustos 1999 depreminden sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Murat Akalın için ailesi gaipliğine karar verilmesi için mahkemeye başvurdu. Gölcük Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilanda, “6 ay içerisinde mahkememize başvurmaları veya ilgili dosyaya bildirmeleri, aksi takdirde gaipliklerine karar verileceği ilan olunur” denildi. 

Murat Akalın

22 Şub 2018 - 10:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Devletçi - Gölcük’te en büyük acıları yaşamış bu insanlara psikolojik destek sağlayacak bir merkezin olmaması da ayrı acı bir tablo.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 10:51