Medical Park Hastanesi'nde büyük skandal; 'Doğmamış Çoçuğu…'

İlimizin en prestijli hastanelerinden biri olan VM Medical Park Hastanesi’nde eşi doğum yapan Serhat E. İsimli vatandaş, yaşadıkları karşısında adeta şok geçirdi.

İlimizin en prestijli hastanelerinden biri olan VM Medical Park Hastanesi’nde eşi doğum yapan Serhat E. İsimli vatandaş, yaşadıkları karşısında adeta şok geçirdi.

Verdikleri paranın karşılığı olan hizmeti alamadıkları gibi, yapılmamış sağlık hizmetlerinin de yapılmış gibi ücretlendirildiğine tanık olan Serhat E., hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti.

Serhat E., doğmamış çocuklarının 2 gün önce doğdu gibi gösterildiğini, çocuk sarılık olmamasına rağmen sarılık tedavisi ücreti almak istediklerini, hemşirelerin bilinçsiz olduğunu, eşinin damarını patlattıklarını, hijyenik olmadığını ve acil servislerde 600 TL para alındığını söyledi.

TİCARETHANE OLMUŞ

7 Eylül’de doğum yapacak eşinin son kontrolü için 6 Eylül’de hastaneye gittiklerini ve orada eşinin hastaneye bir gün önce doğum yapmış gösterildiğini belirten Serhat E., “Eşimin doğum yapacağı 7 Eylül sabahından bir gün önce hastaneye gittiğimizde bize sizin eşiniz dün hastaneye yatıp doğum yapmış dediler. Nasıl olur, eşim yarın hastaneye yatıp doğum yapacak dedim. Bilgisayarda hata olduğunu söyleyip düzelttiler. Aynı hatayı bir ay önce ayakta tedavi olmama rağmen bana da yapmışlardı. Hastanede hiç yatmamama rağmen yatak parası istediler. O zamanda hata olmuş diye düzelttiler. Biz en iyi sağlık hizmeti almak için o hastaneyi tercih ettik ama Medical Park resmen ticarethane olmuş. Fazla para almak için hastaların yatış tarihini yanlış yazıyorlar” dedi.

DAMARINI PATLATTILAR

Yaşadıklarının bunlarla da sınırlı kalmadığını, doğum parası 3 bin TL’yi almadan eşini odaya çıkartmadıklarını belirten Serhat E., “Doğum katı 2. katta olmasına rağmen bizi 4. kata aldılar. Hemşireler çok bilgisiz. Sezeryanla doğumda damar yolu elden açılmasına rağmen koldan açmaya çalıştılar. Bunu bile beceremeyen hemşire eşimin damarını patlattı. Eşim bu psikolojiyle doğuma girdi. Doğumdan çıkınca odanın temizlenmesi ve yeni doğan hemşiresinin gelmesini 3 saat bekledik. Yeni doğum yapan bir kadına hemşirenin gelip yardım etmesi, emzirme konusunda bilgi vermesi gerekirdi. Bunun üzerine yeni doğan hemşirelerinin 2. katta olduğunu ve orada boş oda olmasına rağmen bizi 4. katta normal ameliyatların olduğu kata aldıklarını öğrendim” şeklinde ifade etti.

BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİM

Yaşadıklarından dolayı hastane müdürü ve yetkililerle görüşerek şikayetini anlattığı halde çözüm bulunamadığını da aktaran Serhat E., “Yetkililere, devlet karşılasın diye İŞKUR’dan bilinçsiz personel alıyorsunuz dedim. Bu konuda ciddi sıkıntıları olduğunu ve bir türlü aşamadıklarını söyleyip benden özür dilediler.  Ama Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti.

ALINMAYAN HİZMETİN PARASINI İSTEDİLER

Eşi ve çocuğunu hastaneden çıkartırken kendilerinden ekstra ücret talep ettiklerinde ise başka bir skandalın ortaya çıktığını aktaran Serhat E. “Çocuğum sarılık olmamasına rağmen sarılık tedavisi gördü diye para istediler. Oysa çocuğumda sarılık olmadı. Sanırım devletten bunla ilgili de para alıyorlarmış. Ben karşı çıkınca yine yanlışlık olduğunu söylediler. Eğer o hastanede verdiğiniz ücretin ne karşılığında olduğunu sormazsanız almadığınız tedavinin parasını da sizden tahsil etmeye çalışıyorlar”

#

30 Eyl 2016 - 10:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Rezil Edilenlerden Bir - Adina sanina guvenip paramizla ugrasmadan tedavimizi oluruz beklemeyiz rezil olmayiz dedik ama nerde lanet olsun. Yemin ederim en dandik devlet hastanesi bile buradan bin kere daha iyi. Bunlar karsindakini hasta olarak degil yolunacak kaz olarak gormeye baslamis. Hizmet zaten 0. Hasta yatis bolumundeki kiz bile doktor havasinda davranabiliyor. Fiyat kazik gibi ama hizmet afrika standartinda. Sakin aldanmayin millet biz yandik bu yaziyi okuyan kardeslerimiz bari yanmasin. Paranizla rezil olmayin caniniz sklmasin. Hakkimi helal etmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Aralık 12:38
01

Hastaneyi iyi bilen - Kesinlikle katılıyorum yorumlariniz hakkinda daha neler var ört bas edilen Allah düşürmesin o hastaneye .. işkur konusunda haklısınız. Sorun personelde değil idarecilerinin değişmesi gerekli insanlar asgari ücret le çalıştırılan insanlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Eylül 10:41