MEB görevini cemaatlere devredemez

Veli Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz, “Hem Anayasa, hem de 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, bunu, MEB’in olmazsa olmaz görevi saymaktadır. MEB, kanunların kendisine yüklediği asli görevini Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve sair gerici tarikat ve cemaatlere devredemez” dedi

Öğrenci Veli Derneği(Veli Der) Şube Başkanı Göksal Yılmaz, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin açılması sonrası değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz açıklamasında, “Bugün, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Hepimizin çok iyi bildiği büyük sorun ve kaygılarla tamamlanan ilk yarıyıl boyunca, Veli-Der olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiş, eğitimde yaşanan çarpıklıklara dikkat çekmiştik. Bütün uyarılarımıza karşın, eğitimin dinselleşmesi; gerici tarikat ve cemaat vakıflarıyla, dernekleriyle imzalanan protokoller; tarikat, cemaat yurtlarında çocuklarımızın istismara uğraması; sınav sistemlerinde yaşanan kaos gibi sorunlar katlanarak artmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin sorunlarına çözüm üretmek yerine, bu sorunların bizzat kaynak bulduğu bir kuruma dönüşmüştür. MEB, ikinci yarıyıl için de çarpıklıkların derinleşerek devam edeceği yönünde belirtiler göstermekten çekinmemiştir” ifadelerini kullandı.

ARTIK GİZLEME GEREĞİ DUYMUYORLAR 

Yılmaz konuşmasının devamında, “TEOG yerine getirilen liselere geçiş sınavı adeta bir çember oyununa çevrilerek, sınavın çok zor olacağı; sıfır çekenlerin sayısının çok olmasına kimsenin şaşırmaması gerektiği gibi açıklamalarla, kendi becerisizliklerine mazeret üretmeye çalışıyorlar. Liselere Geçiş Sınavı’nda yaşanacak sorunlar, şimdiden önemli ipuçları vermektedir: Çocukların sadece yüzde onunun bu sınavlarda “başarılı” olarak “nitelikli” okullara gideceğini, geri kalan çocuklarımızın imam hatip liselerine mahkum edilmek istendiğini artık gizleme gereği bile duymuyorlar” sözlerini kullandı.

GÖREVİNİ CEMAATLERE DEVREDEMEZ

“Bu ülkenin bütün çocukları nitelikli, eşit, kamucu, laik ve bilimsel eğitim imkanlarına kavuşmak zorundadır” diyen Yılmaz sözlerini, “Hem Anayasa, hem de 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, bunu, MEB’in olmazsa olmaz görevi saymaktadır. MEB, kanunların kendisine yüklediği asli görevini Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve sair gerici tarikat ve cemaatlere devredemez. Liselere geçiş sistemini, sınavları, müfredatı; bir bütün olarak eğitim-öğretimi yapboz tahtasına çeviren MEB’in takipçisi olacağız. Aldıkları her kararın; çocuklarımızın geleceğini sosyal mühendislik projelerine alet etmeye yönelik her türlü uygulamalarının takipçisi olacağız. Laik ve bilimsel eğitim için; çocuklarımızın özgür gelecek düşleri için; eşit, parasız, kamucu, nitelikli ve ulaşılabilir bir eğitim için ikinci yarıyılda ve her zaman takipteyiz” ifadeleriyle noktaladı.

Ahmet YEŞİLMEN

#

05 Şub 2018 - 12:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Devletoğul - Allah belalarını vere bu cemaatlerinde Türkiye’nin önü tez açıla,hadlerini bileler de TÜRK DEVLETİNİN ne demek olduğunu anlayalar!!&&!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Şubat 12:34