KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi özel hastaneye dönüşüyor!

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde özel muayene hizmeti artarken, normal poliklinik kapsamında bakılan hasta sayısında ise düşüş yaşanıyor.

Sadece Kocaeli’nin değil, bölgemizin de en önemli sağlık kurumlarında biri olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilginç bir durum ortaya çıkmaya başladı. Yıllar içinde KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde özel olarak bakılan hasta sayısı artarken, normal poliklinik kapsamında bakılan hasta sayısında ise düşüş yaşanıyor.

2013 yılnda sadece 7 bin 410 hastanın özel muayede olduğu hastanede bu sayı 2016 yılında 84 bin 101’e yükseldi. Aynı dönemde normal poliklinik kapsamında bakılan hasta sayısında ise düşüş yaşandı. 2013 yılında 600 bin 608 hasta normal poliklinik kapsamında muayene olurken 2016 yılında ise bu sayı 574 bin 956’ya düştü.

Toplam poliklinik sayısı ise söz konusu dönemde 608 bin 18’den 659 bin 57’ye çıktı. Hastanenin vermiş olduğu hizmet sayısında artış olmasına karşılık bu artışın özel muayene kapsamında muayene edilen hasta sayısındaki artıştan meydana geldiği belirlendi.

Kocaeli Üniversitesi içi hazırlanan 2016 yılı Sayıştay raporunda yer alan bu durum ile ilgili, normal poliklinik hastalarının özel muayeneye yönlendirilip yönlendirilmediği hususunda inceleme yapıldı. Yapılan incelemede ise esaslı bir neticenin alınamadığı ifade edildi.

Bu kapsamda gerek yetkililer ile gerekse de diğer çalışanlarla yapılan görüşmelerde özel muayene talebinin esas olarak hastalardan geldiği, hastaların gerek psikolojik olarak öğretim üyelerine görünmenin verdiği rahatlığı yaşamak gerekse de ameliyat ve tetkik için normal süreden daha kısa sürede işlem yapılması nedeniyle özel muayeneyi tercih ettikleri belirtildi.

Raporda özellikle bazı öğretim üyelerinin çalışma tarız eleştirerek şu ifadelere yer veildi; “Normal muayene işlemlerine bakıldığında bazı öğretim üyelerinin mesai saati içerisinde fiili olarak hasta bakmadığı, sadece icap nöbetlerinde asistanların başında bulunup asistanlar tarafından sorulan soruları cevapladıkları, bu durumun hastalar arasında öğretim üyelerine bakılma ihtiyacı hissettirdiği, hastaların özel muayeneye yönelmesinde söz konusu hususunda etkili olduğu görülmüştür”

Raporda sonuç verilen görüşte, “bazı öğretim üyelerinin fiili olarak mesai saatleri içerisinde hasta bakmaması nedeniyle, sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak belirli günlerde gelir seviyesi düşük olan vatandaşlarında öğretim üyelerinin sunduğu hizmetten yararlanmasını sağlamak için idari veya hukuki düzenleme yapılmasının kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasına katkı sağlayacağı kanaatine varılmıştır” denildi.

#

12 Eki 2017 - 14:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.