KOTO, Gaziantep turuna çok hızlı başladı

Kocaeli Ticaret Odası heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te çok önemli görüşmeler yaptı. İki şehir arasındaki ticari işbirliğini artırmaya yönelik programda ilk gün KOTO heyetini ağırlayan Gaziantep Valisi Yerlikaya, “İki şehir birbirine çok benziyor. Hedefimiz, ihracatta Kocaeli’ye yaklaşmak” dedi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) heyeti, 2018 yılı Müşterek Meslek Komite Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere Gaziantep’e gitti. Eğitimler ve resmi ziyaretlerden oluşan program kapsamında heyetin ilk resmi ziyareti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya oldu. Vali Yerlikaya ile makamında bir araya gelen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz, Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Akif Şen, Yusuf Ziya Uludüz, Cafer Kozluca, Hasan Kanca ziyarette, başta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere, Kocaeli’nin selamını iletti.

VALİ YERLİKAYA: KOCAELİ MARMARA’NIN KALESİ

KOTO heyetini çok sıcak bir şekilde karşılayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kocaeli’ye hiç de yabancı olmadığını, hem bürokrasi hem siyasi kesimden Kocaelili yakın arkadaşları bulunduğunu söyleyen Yerlikaya, “Kendileriyle yakın diyalogumuz, arkadaşlığımız devam etmektedir. Dolayısıyla Kocaeli’yi çok iyi tanıyorum. Kocaeli, Marmara için önemli bir aksta ve Marmara’nın kalesi gibi. Aslında Kocaeli ve Gaziantep birbirine çok benzeyen iki şehir. Her iki kent de sanayi- ticarete dayalı nüfus alıyor ve ihracatta Türkiye’nin dinamo şehirlerinden. Gaziantep 2017 yılında 6,7 milyar dolar ihracatla 6. sırada. Hedefimiz, 2017’de 12.5 milyar dolar ihracatla ilk 3’te yer alan Kocaeli’ye yaklaşmak” dedi.

TİCARİ İŞBİRLİĞİNE AÇIK BİR KENTİZ

KOTO Başkanı Necmi Bulut da, şehirlerarası ekonomik işbirliklerinin ve motivasyonun artması adına Gaziantep’i seçtiklerini ifade ederek, Gaziantep Ticaret Odası ile imzalanacak kardeşlik protokolüyle bu adımın somutlaşacağını vurguladı. Başkan Bulut, şöyle devam etti: “Şehirlerin tecrübelerini, iyi uygulama örneklerini, enerjilerini ve motivasyonlarını paylaşmaları, bunları geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Gaziantep ve Kocaeli’nin ekonomik alanda güzelliklerini paylaşmak amacıyla şehrinize gelmiş bulunuyoruz. Kocaeli başta inşaat ve makine olmak üzere birçok sektörde yatırım ve ticari işbirliğine açık bir kent. Bu anlamda Gaziantep’le tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız…”

‘KOCAELİLİ İŞADAMLARINA İLETİŞİM EĞİTİMİ

Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na katılmak üzere Gaziantep’e giden Kocaelili işadamları ilk gün çok etkili bir eğitim çalışmasına da katıldı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Akademisyenleri’nden, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Adnan Erbaş, işadamlarına ‘Profesyonel Yaşamda İletişim’ konusunda ders verdi. “İletişim kurmayı bilmiyorsak yaptığımız işteki uzmanlığımızın hiçbir önemi yok” diyen Erbaş, iletişim için konuşmanın, dinlemenin ve beden dilini kullanmanın önemine işaret etti. Kendisini ilgiyle dinleyen işadamlarını sahneye alarak canlandırmalar eşliğinde eğitimi veren Adnan Erbaş, müşteri memnuniyeti ve çalışanların verimliliğini nasıl artırabileceklerine yönelik tavsiyelerde de bulundu.

 

20 Oca 2018 - 11:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.