Kocaeli’nin eski Başsavcısına şok soruşturma!

Kocaeli'nin eski Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük hakkında, adliyede görevli bir Başsavcı Vekili ve savcı hakkında FETÖ ile irtibatlı olduklarına dair uydurma ihbar mektubu yazdırdığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma dosyasına göre Başsavcı Küçük, bir akrabası olan F.G'ye iki savcıyı suçlayan ifadelerle dolu bir ihbar mektubu yazdırdı. Milliyet Gaztesi’nde yer alan habere göre, savcıların şikâyeti üzerine yakalanan F.G, yargılanıp 3 yıl ceza alınca itirafçı oldu ve mektubu kendisine akrabası olan Başsavcı'nın yazdırdığını anlattı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yargıtay Savcısı olarak görevlendirilen Küçük, emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı. HSK soruşturması devam ediyor.

İDDİA VE SUÇLAMA DOLU İKİ MEKTUP

Soruşturma dosyasına göre iki savcıya yönelik iftira süreci şöyle gelişti: Kocaeli Adliyesi'nin Muhabere bürosuna 13 Mayıs 2016'da iki adet mektup geldi. Mektupların üzerinde 'Gönderici' olarak Mehmet Özdemirli ve Serdar Yılmaz isimleri vardı. Mektuplardan birini açan adliye personeli mektupta cezaevi savcısı Serhat Tütüncü'nün ismini görünce, mektupları savcı Tütüncü'ye götürdü. Savcı Tütüncü, mektupları inceleyince Başsavcı Vekili Erdal Yücel'in de ismini gördü ve mektupları ona da gösterdi. Mektup içeriğinde Başsavcı vekili Erdal Yücel ve savcı Tütüncü'nün FETÖ ile irtibatlı olduğu, FETÖ mensubu üst düzey kişilerle görüşmeler yaptıkları Elazığlı oldukları için Doğu kökenli kişilerin adliyedeki işlerinde kolaylıklar sağladıkları da dâhil olmak üzere iki savcı hakkında çok ağır suçlama ve iddialar yer alıyordu.

SAVCILAR ŞİKÂYETÇİ OLDU

Bunun üzerine savcılar iftira suçlamasıyla şikâyetçi oldu. Polis PTT'nin kamera kayıtlarını ve MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. 6 aylık soruşturma sonunda mektupları postalayan kişilerin F.G ve H.A olduğu tespit edildi. İki şahıs 7 Kasım 2016'da gözaltına alındı. Mektupları postalayan ve ödemeyi yapan F.G ifadesinde 'Caddede rastladığım yaşlı bir amca mektupları verdi. Mektupta kendisine bakmayan oğlu ve kendisini kabul etmeyen huzur evini şikâyet ettiği dilekçelerin olduğunu söyledi. Bu amcaya yardım olsun diye mektupları postaya verdim' dedi. F.G adliyede bir tanıdığı olmadığını sadece (dönemin) Başsavcısı ile akraba olduğunu söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Yapılan telefon HTS incelemelerinde F.G'nin bahsettiği Başsavcı akrabası ile görüşmeleri de tespit edildi. H.A ise F.G ile caddede karşılaşıp postaneye gittiklerini, mektupların içeriğinden haberdar olmadığını anlattı. Ayrıca mektupların üzerindeki gönderici isimlerinin sahte olduğunu belirleyen savcılık zarf üzerindeki el yazılarını incelemeye gönderdi ve bu yazıların F.G'nin el yazısı örnekleriyle uyuştuğuna dair bilirkişi raporu aldı.

İFTİRA DAVASI

Bu süreçte mektuplar ilgili prosedür gereği Hakimler Savcılar Kurulu'na da gönderildi. HSK iki savcı hakkındaki iddiaları inceledi ve savcılar hakkında herhangi bir soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi. Kocaeli Adliyesi'ndeki soruşturma sonunda ise savcılık mektupları postaladığı belirlenen iki şahıs hakkında 'Delil uydurarak İftira Atmak' suçlamasıyla dava açıldı. 10 Ekim 2017'de tamamlanan yargılama neticesinde de H.A beraat etti, F.G ise 3 yıl 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'MEKTUPLARI BAŞSAVCI YAZDIRDI'

Karar istinaf incelemesi için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi. İstinaf incelemesi devam ederken hükümlü F.G mahkemeye başvurarak cezasında indirim olması için itirafçı olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine ifadeye çağrıldı. İfadesinde kendisine bu mektupları o dönem Kocaeli Başsavcısı olan Mustafa Küçük'ün yazdırdığını anlattı. Pişman olduğunu söyleyen F.G, Mustafa Küçük'ün el yazısı olduğunu iddia ettiği ve kendisinin temize çekerek mektuba aldığı notları da mahkemeye sundu.

HSK SORUŞTURUYOR

Bunun üzerine Başsavcı Vekili Erdal Yücel ve savcı Serhat Tütüncü, Başsavcı Küçük'tenşikâyetçi oldu. Dosya HSK'ya gönderildi. İddiaları inceleyen HSK müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı. Bu arada Mustafa Küçük, sanıkların yargılaması devam ederken, 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi. HSK soruşturması sürecinde de emekli olarak görevden ayrıldı. HSK'nın soruşturması devam ediyor. (milliyet.com.tr)

19 Oca 2018 - 09:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.