Kocaeli’de 184 okulda müdür yardımcısı bile yokmuş!

Eğitim ve Öğretimde yapılan yeni düzenlemeler sonrası pek çok okulda idarecisi sıkıntı yaşanmaya başlandı. Kocaeli’de 184 okulda müdür yardımcısının olmadığı ortaya çıktı

AKP Hükûmetinin elinde adeta yapboza dönen eğitim sistemi bir yanda öğrencileri ve velileri etkilerden diğer yandan ise oku idarecileri ve öğretmenlerini sıkıntıya sokuyor.  Geçtiğimiz yıllarda okullardaki idari sistem ile ilgili bir dizi değişiklikler yapılmıştı. Neredeyse tüm eğitim sendikalarının karşı çıktığı bu düzenlemeler sonrası sıkıntılar hala devam ediyor.

Bir dönem okullarda yapılan müdür atamalarını büyük bir sorun olurken müdür yardımcıları ise unutulmuştu. Pek çok idareci müdürlerinin peşinde sürünürken bazıları ise yeniden öğretmenliğe dönmüştü. Okullardaki idareci sıkıntısı ise hala çözülebilmiş değil. Bugün Kocaeli’de 184 okulda 210 müdür yardımcısı eksikliği olduğu ortaya çıktı.

Konu Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duyurusu ile ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çeşitli okullarda 210 müdür yardımcısı kadrosunun boş olduğunu duyurdu. Buna göre Başiskele’de11, Çayırova’da 12, Darıca’da 16, Derince’de 15, Dilovası’nda 7, Gebze’de 27, Gölcük’te 18, İzmit’te 30, Kandıra’da 11, Karamürsel’de 6, Kartepe’de 14 ve Körfez’de 16 müdür yardımcısı eksikliği olduğu açıklandı. Müdür yardımcılığı boş olan 184 okul için adayların yarın mesai saati bitimine kadar Milli Eğitim’e başvurmaları gerekiyor. Öte yandan ilimizde 19 okulda ise 20 fazla müdür yardımcısı bulunuyor.

18 Oca 2018 - 10:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

vay miletin haline - öte yanda fazla olan 20 idareci ne demek yahu bu dağılımı da yapamıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:00