Kocaeli Üniversitesi çeyrek asrı geride bıraktı…

Kocaeli Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), çeyrek asrı geride bıraktı. 1992 yılında 6 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ile eğitim-öğretim hayatına başlayan KOÜ, bugün 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 21 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı ve 81.000’in üzerinde öğrencisi ile yoluna devam ediyor. 25 yılda çok sayıda başarılara imza atan, 1999 depremi sonrası adeta küllerinden yeniden doğan KOÜ, hem ulusal hem de uluslararası alanda adını her geçen gün daha fazla duyuruyor.

25. Yıl etkinlikleri dün yapılan açılış töreni ile başladı. Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 25. Yıl Etkinlikleri Açılış Töreni,  KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, il protokolü, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından KOÜ DİLMER’de eğitim gören uluslararası öğrenciler tarafından Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan, Kırgızistan, Afrika, Kosova halk oyunları gösterisi ve öğrenciler tarafından “Erik Dalı” performansı sergilendi. Öğr. Gör. Soner Eser ve ekibinin zeybek oyununun ardından Öğr. Gör. Soner Eser, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye Türk Bayrağı hediye etti. Türk Bayrağı’nı 3 kez öperek teslim alan Prof. Dr. Hülagü, KOÜ’nün 25 yıllık serüvenini aktaran bir konuşma gerçekleştirdi. Hayatın her alanında var olan kocaman bir aile olduklarını vurgulayan Hülagü,  25. yıl etkinliklerinin yıl boyu süreceğini müjdeledi.

BİR BİNADAN EN MODERN YERLEŞKEYE

Prof. Dr. Hülagü yaptığı konuşmada, “25 yıl önce çıktığımız bu yolda büyük bir aşama kaydedip önemli bir noktaya geldik. Tek bir binadan, otobüslerin sınıf olarak kullanıldığı imkanlardan, Bugün Türkiye’nin en modern yerleşkelerinden birisi olan Umuttepe Yerleşkesi’nde; üst düzey imkanlara, böyle muazzam bir salona, sizler gibi nitelikli öğrencilere ve akademik-idari personele eriştik. Deprem gibi büyük bir badirenin altından kalkıp daha güçlü bir şekilde eğitim hayatımıza devam ettik. Bugünlere gelmemizde en küçük emeği dahi bulunan herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

T

ÜRKİYE’MİZ İÇİN ÇALIŞMAK, ARAŞTIRMAK VE ÜRETMEK

25 yıllık genç bir üniversite dinamizmi ile oluşturulan, çeyrek asırlık geleneğin en büyük mirası Türkiye’miz için çalışmak, araştırmak ve üretmek oldu. Sizlerin katılımı ve destekleriyle bu mirasın büyüyerek devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. 80 bini aşan öğrenci, 4 bini aşan bir personelle mevcudiyetimizi sürdürüyoruz, bu rakam ülkemizdeki birçok ilden, Avrupa’daki şehirlerin ise önemli bir kısmından daha büyüktür. Bu bizim ne kadar güçlü, ne kadar büyük ve ne derece mühim olduğumuzun en büyük ispatıdır. Tabii ki her büyük güç ve önemli kurum gibi, bunun da bizim üzerimizde sorumlulukları ve yükü var.

“ÜNİVERSİTE OLARAK HAYATIN HER ALANINDA VARIZ”

Öncelikli sorumluluğumuz, sizlere iyi bir eğitim vererek aziz milletimizin kaynaklarını en doğru biçimde kullanmak ve yönetmek. Ancak bunların yanı sıra, tüm kurum olarak sorumluluklarımız ve bizden beklentiler olduğunu unutmamalıyız. Kocaeli kentine baktığımızda; her projede, her eğitimde, şifa bulan birçok hastada, sosyal sorumluluk projelerinde, bilimsel faaliyetlerde hep var olduğumuzu görüyoruz. Kentimizin önemli kurum ve kuruluşlarına baktığımızda mezunlarımızın istihdam edildiğine, Kocaeli Üniversitesi geleneğinin bu kurumlara taşındığına tanık oluyoruz. Ülkemiz sanayinin çeşitli noktalarında öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve yine mezunlarımızın önemli katkılarına şahitlik ediyoruz. TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi fonlarda yapılan araştırmalarda hem değerli hocalarımızın, hem de araştırmacı olarak görev alan öğrencilerimizin faaliyetlerini takip ediyoruz.

“BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Konuşmalarımda veya kurum içi ve dışında üniversitemiz mevcudiyetinden bahsederken, çoğunlukla ‘Kocaeli Üniversitesi Ailesi’ ifadesini kullanmayı tercih ediyorum. Bu öncelikle olarak bir hissiyatın dışa vurumu, ikincil olarak ise bir aidiyetin sonucudur. Çünkü biz gerçekten kocaman bir aileyiz. Birbirinin sorunlarını dert eden, ülkenin problemlerine kayıtsız kalmayan, KOÜ Gardırop gibi projelerle ihtiyaç sahiplerine koşulsuz yardım sağlayan, sadece ülkesinde değil Halep’te, Arakan’da yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak yardım eden, insanların ötelediği sokak hayvanlarını yaşatmak için elinden geleni yapan, sevinci de üzüntüyü de paylaşan dev bir aileyiz.

“25. YIL GURUR YILI OLDU”

Aile olmamız önemli çünkü biz toplumun temel taşını ve yapısının çimentosunu aile olarak bilen kadim bir gelenekten geliyoruz. Aileyi sevgiyle, aidiyetle, bağlılıkla, sadakatle, özveri ile özdeş biliyoruz. Kurumumuza karşı hislerimizde de aynı hassasiyet ve adanmışlığı yüreklerimizde hissediyoruz. Bu hissi paylaşıp dev ailemizin güzide parçaları olduğunuz, bizi bu denli büyük kıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu hislerle geride bıraktığımız 25. Yılımız bizim için bir gurur yılı. Bu gurur yılını yaşarken, Rektörlüğümüz ve onun bileşenleri ile bu döneme yakışır bir kutlama yapma, Kocaeli Üniversitesi’nin nasıl bir kurum olduğunu hem kendimize hatırlatma, hem de herkese anlatma kararı aldık.

YIL BOYU 25. YILA ÖZEL ETKİNLİKLER

25. yıl etkinliklerini düzenlerken; eğlence, sanat, spor, bilimsel faaliyetler ve sosyal sorumluluk projelerini kapsayacak geniş bir proje ve etkinlikler dizisi hazırlamaya özen gösterdik. Tabii ki bu etkinliklerin odak noktasında değerli öğrencilerimiz yer alıyor. Sene içerisinde yaşadığınız yoğunluk ve derslerin stresini bir nebze atarak üniversitemize dair güzel anılar edineceğiniz bugünkü gibi etkinlikler ağırlıkta olacaktır. Ancak bunun yanında üniversitemizin her zaman olduğu gibi kentle ve halkımızla iç içe olduğu önemli etkinliklerimiz de yer alacak. 25. Yılda 25 okula sağlık taraması, 25 okula diş taraması gibi faaliyetlerle üniversitemizin topluma karşı sorumluluğunu yerine getirirken, 25. yıla özel spor müsabakaları ve kültürel faaliyetler rektörlüğümüzce düzenlenerek, sizlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Üniversitemizden mezun olarak ülkemizde alanında iz bırakan isimler üniversitemize davet edilerek, sizlerle deneyimlerini paylaşacak ve “KOÜ’lü Olmak” bir tür düstura dönüştürülecek.

BU YIL BAHAR ŞENLİKLERİ DE YAPILACAK

Üniversitemizin, teknoloji alanındaki üretimleri ve bilimsel çalışmaları daha genç arkadaşlarımızla paylaşılarak onlara ilham verecek projeler üretilmeye çalışılacak. En önemlisi ise bu yıl inşallah uzun bir aradan sonra üniversiteler için önemli bir gelenek ‘bahar şenliklerini’ kurumumuzda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla yıl boyuna yayılan etkinliklerle ara vermeden 25. Yıl coşkusunu tüm ailemizle paylaşma şansına erişeceğiz. Rektörünüz olarak sizlerden beklentim; çeyrek asırlık geleneğimize uygun olacak biçimde; spor, eğlence, kültürel etkinlik ne olursa olsun tüm faaliyetlerimizde Kocaeli Üniversitesi ailemize yakışacak biçimde davranmanızdır.Hepimizin 25. yılı kutlu olsun, Kocaeli Üniversitesi ailemiz bundan sonraki yıllarda kendisine sıkıntı yaratacak unsurlarla dilerim ki hiç karşılaşmasın. Üniversitemizin daha iyi yerlere geldiği, uluslararası alanda öncülük ettiği nice yıllarda sizlerle birlikte olmak ve nice başarıları kutlamak temennisiyle herkese iyi eğlenceler diliyor, bu mutlu günümüze katılarak katkı sunan, yanımızda olan tüm sanatçılara ve konuklara en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.Prof. Dr. Hülagü’nün konuşmasının ardından, tören etkinliklerle devam etti. Etkinliklerde Radyocu Serdar Gökalp ve Pera grubu söyleşi gerçekleştirirken Karikatürist Selçuk Erdem ‘Hayvan Hakları Reklamı’ gösterimiyle birlikte konuşma yaptı. Mary Jane ve Gül Özgüner Altın’ın mini konserinin ardından etkinlik Gökhan Türkmen’e ödül verilmesiyle sona erdi.

#

02 Ara 2017 - 09:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.