Kocaeli AFAD 2017’de işte böyle çalışmış!

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 2017 yılındaki müdahalelerin ve müdahale koordinelerinin sayısal verilerini basınla paylaştı.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü geçtiğimiz yıl yaşanan afet ve acil durum vakalarındaki müdahaleleri ve kurumsal koordine sayılarını açıkladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Müdahale (AADYM) Müdürü Ümit Çiğdem, toplamda 138 acil durum ihbarı alındığını, bunların 81’ine AFAD olarak direkt müdahale ettiklerini, 57’si için ise başka kurumların müdahalesinin koordine edildiğini söyledi.

Kocaeli AFAD olarak ağırlıklı müdahalelerin KBRN, mahsur kalma ve kayıp vakaları olduğunu ifade eden Çiğdem, 21 mahsur kalma müdahalesi yanında, 19 KBRN, 14 kayıp, 11 yangın, 4 boğulma, 5 göçük, 5 trafik kazası ve 2 su baskınına direkt müdahil olunduğunu ve toplamda 81 müdahalenin yapıldığını vurguladı.

Acil durum müdahale kurumları olarak birlikte organize olma yeteneklerinin her geçen gün arttığını dile getiren Çiğdem, İtfaiye başta olmak üzere, Emniyet, Jandarma, Ambulans, 112 Çağrı Merkezi, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti birimlerine ve gönüllü arama kurtarma sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü borç bildiklerini sözlerine ekledi.

# AFAD

18 Oca 2018 - 10:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.