Kışın ortasında bir aileyi evsiz bıraktılar!

Karamürsel Belediyesi kaçak olarak yapıldığı gerekçesi ile Karamürsel'in en ücra mahallesinde bir evi yıktı. Aile kışın ortasında evsiz kaldı

Karamürsel Belediyesi kaçak olarak yapıldığı gerekçesi ile Karamürsel'in en ücra mahallesinde bir evi kışın ortasında yıktı. Karamürsel Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tespit edilen kaçak yapı yıkıldı. Kışın bu soğuk gününde evleri yıkılan aileye ise ne olduğu bilinmiyor?

Karamürsel Akçat Mahallesi 118 Ada, 11 Nolu parselde bulunan 3 katlı yapı ve müştemilatı bulunan kaçak yapı Karamürsel Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılırken, vatandaşlar “bunun adı göz göre, göre hak yemektir” diyerek sitem ettiler. Bu insanlar evi yapıp bitirene kadar hiç sesini çıkarmayan Karamürsel Belediyesi yetkilileri bittikten sonra gelip evi yıktı. Karamürsel'de birçok mahallede bu ev gibi pek çok evin olduğu ve hala yenilerinin yapıldığı iddia edildi.

İddialara göre,  Akçat Mahallesi’nde bulu bu ev için Belediye bir miktar pasa istemiş. Aile bu paranın çok olduğunu ve bu miktarı veremeyeceklerini söylemesi üzerine Karamürsel Belediyesi tarafından gelen ekipler önce evi önce belediye personeline boşalttırdılar daha sonrada ise yıkımını gerçekleştirdiler.

Karamürsel Belediyesi'ne bağlı ekipler yıkımda ailenin de fotoğraflarını çekerek hem aileyi teşhir ettiler, hem de evi yıktı. Şimdi gözler Karamürsel Belediyesi'nin daha önce yıkım kararı verdiği ve hala yıkmadığı diğer kaçak yapılarda. Belediye acaba o evleri de yıkacak mı? Yoksa yıkımlar yapılmayıp ek süremi verilecek ilerleyen günlerde göreceğiz.

#

05 Ara 2017 - 13:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.