İşte İzmit’te kurulan küçük Suriye çarşısı…

Suriye’den kaçıp Türkiye’nin dört bir yanına dağılan Suriyeliler ticaret hayatına da giriyor. İşte İzmit’teki Suriye çarşısı.

İşte İzmit’te kurulan küçük Suriye çarşısı…
İşte İzmit’te kurulan küçük Suriye çarşısı…
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Suriye’de yaşan olaylar sonrası milyonlarca kişi Türkiye’ye göç etti. Resmi rakamalar göre Türkiye’de 3 milyonun ürerinde Suriyeli var. Kocaeli’de yaşayan Suriyeli sayısının 30 binin üzerinde olduğu biliniyor.

Suriyeli denilince hemen aklımıza sokaklarda dilene, perişan halde insanlar geliyor ama hepsi öğle değil. Şanslı olan ya da elinde imkanı olan çok farklı bir biçimlerde karşımıza çıkıyor.

Kocaeli’de yaşayan Suriyeliler, devletin verdiği imkanlarla hayatını sürdürürken bazıları ise İzmit’te ticarete atılmış durumda.

Çok yoğun olmasa bile İzmit’in ticaret hayatında Suriyelilerde var artık. İzmit’te Suriyeliler tarafından özellikle Çınarı bölgesinde peş peşe dükkanlar açıldı. Çınarlı camiini arka tarafında neredeyse küçük bir Suriye çarşısı oluşmuş durumda. Market, tatlıcı ve açılan bir restoranla hizmet veriyorlar. Camlarına asılan Arapça yazı ve tabelalarda dikkat çekiyor. Bunun yanında İnönü Caddesi üzerinde de bazı noktalarda Suriyelilere ait işyerleri görmek mümkün.

23 Şub 2018 - 10:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

05

Kartepeli - O tabelalar derhal Türkçeye çevrilmesi bence Türkçe dilinin korunması adına Doğu ülkelerinin çoğunda kaldırıldı

Beğen(7)

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 23 Şubat 10:39
04

izmitli - siz buna izin vermeye devam edin yarın diyeceklerki bu mahalle bizim kendi muhtarımızı kendimizden seçeceğiz, sonra okulda arapca ders göreceğiz mahallenin ismi de arapça olsun ve sonrası sonrası ............ sizi kovacaklar bu mahallelersen durmadan .... birsürü çocuk yapacaklar devlet nasıl olsa bakıyorya.

Beğen(6)

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 23 Şubat 10:39
03

SESSİZ ÇIĞLIK - bizim şanlı asker ve polislerimiz suriyede savaşsınlar buradaki suriyeliler eğlenip gezsinler vay be ne kadar acı veriyor bana adamlar yakında tepemize çıkacaklar.yazıklar olsun utanmadan sıkılmadan birde çarşı pazar geziyolar ....

Beğen(6)

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 23 Şubat 10:39
02

izmitli - bu suriyelileri ülkaye alanlar birgün pişman olacaklar, bunu yazın bir kenara

Beğen(4)

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 23 Şubat 10:39