Esnaf Kongresinde gerginlik

Kocaeeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası 3. Olağan Kongresi, Fuar İçi Çağlayan Restoran’da yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Kadir Durmuş ile Bilal Karaosmanoğlu yarıştı

Esnaf Kongresinde gerginlik
Esnaf Kongresinde gerginlik
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası 3. Olağan Kongresi Fuar İçi Çağlayan Restoran’da gerçekleşti. Kongrede 2 dönemdir görevde olan mevcut Başkan Kadir Durmuş yeniden aday olurken karşısına Bilal Karaosmanoğlu rakip olarak çıktı. 2 bin 463 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 12 yönetim kurulu üyesi belirlenecek. Kongrenin divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya üstlendi.

İYİ PARTİLİ DURMUŞ DA KATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cumali Durmuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Genç İzmitliler Platformu Başkanı Samet Şengöz ve yönetimi ve çok sayıda oda üyesi katılım sağladı.

KANTİNCİLER ODASI’NI KURACAĞIZ

Kongrede konuşma yapan Kadir Durmuş, “Geçmişte olduğu gibi çalışmalarımızda da bugün ve yarın da birlikte olacağımızı umut ediyorum. Kongremiz hayırlara vesile olur inşallah. Yeni dönemde üyelerimizin mesleki eğitimleri için daha yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde devlet teşviklerinin daha verimli kullanılabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üyemiz olan Kantin İşletmecileri Derneğimizin oda olması için en kısa zamanda çalışmamızı tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

BU ODA NE İŞ YAPIYOR

Dilek ve temenniler bölümünde kısa süreli gerginlik yaşandı. Üyelerden Hasan Bulgur kürsüye çıkarak, “İşyerim 2012’de kuruldu. Bu oda bize ne hizmet veriyor, ne iş yapıyor bilmiyoruz. Bilgilendirilmek istiyoruz” dedi.

İŞYERİN VARSA GEL PAZAR GÜNÜ

Bulgura cevap vermek için kürsüye gelen Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir ise “Ben 36 yıldır görev yapıyorum. Şimdi bu arkadaşım ben başvurdum ama kredi alamadım diyor. İşi Mantolama yapıyorum diyor, iş yeri olmayan, vergi levhası olmayan bir kişi bizde kredi alamaz. İş yerin varsa gel pazar günü kredini al. Biz orada esnaf arkadaşlarımızın işini halletmek için varız. Sicilin temize kredini alırsın” dedi.

HANGİ KONGREDE OLDUĞUNU BİL

Bulgur’a karşı konuşma yapan Divan Başkanı Kemal Kaya, “Konuşma tarzın yanlış. Hangi kongrede olduğunu bil. Ticaret odasına kayıtlı birçok esnaf ve sanatkar arkadaşımız. Oda ne iş yapar diyorsun. Biz dert dinlemeye geldik. Burası bu üyelerin derdini anlatacağı yer. Konuşacağın yeri bileceksin. Müracaat edip de kredi almayan esnaf bilmiyorum. Herkesin alamayacağını da zaten söylüyorum. KOTO’ya da bizim odaya da kayıtlı olmayanlar kredi alamıyor” ifadelerine yer verdi.

BU KADAR ODAYA ANLAM VEREMİYORUM

Başkan adaylarından Bilal Karaosmanoğlu, “Güçlü oda nasıl olur, odanın büyüklüğü ile faaliyetlerle, üyelerin katılımıyla olur. Emlakçılar toplanmış oda olmuş, kantinciler toplanmış, hadi siz de oda olun deniyor. Bu kadar odanın kurulması doğru mu? Bu kadar fazla odaya hiç anlam veremiyorum. Bir tane oda olur; altında kantinciler, emlakçılar şeklinde komiteler olur. Oda dağıtarak güçlü olmaz. Biz genç bir ekibiz. Bir değişim bir icraat için biz herkesin oyuna talibiz” sözlerini kullandı.

HERKESİN CEBİNDE AKREP DEĞİL YILAN OLUYOR

Ardından yeniden söz alan Kemal Kaya, “2 bin 500’e yakın üyemiz var. Güçlü olmak için ekonomi lazım. Türkiye’nin en büyük yaralarından biri oda üyesinin aidatını vermemesidir. Üyeler ne yapacak, aidatlarını ödeyip makbuzlarını alacaklar. Aidat ödemeye gelince herkesin cebinde akrep değil yılan oluyor” şeklinde konuştu.

YALNIZ BIRAKMADIM

Daha sonra yeniden kürsüye çıkan mevcut başkan Kadir Durmuş, “Esnaf ve Kefalet Kooperatifi bizim bir yan kuruluşumuz. 8 yıldır bu odanın başkanıyım. Hiçbir esnafımı asla yalnız bırakmadım, bırakmayacağım da. 2014’te iki adaylı genel kurul yaptık. 2014’ten evvel bir arkadaşımız liste istedi verdim, çalışın dedim. Sıkıntılarımız oluyor. İşyeri açarken bir mali müşavir bulup işlemlerini yap diyoruz” şeklinde konuştu.

DURMUŞ’UN YÖNETİMİ

Alibey Yazıcı, Kadir Bilgan, Cavit Yazıcıoğlu, Murat Baylan, Osman Pinga, Ömer Özkan, Rana Tunç BerkDemir, Cihan Alparslan, Davut Yaroğlu, Güney Şenel.

DENETİM KURULU

Hakan Akman, Hakan Alkan, Tunay Çapa.

KARAOSMANOĞLU’NUN YÖNETİM LİSTESİ

Kadir Açıkgöz, Sedat Karaaslan, Muhammed Fatih Utaş, Murat Çalık, Halit Gedik, Necati Şen, Kenan Taşkıran, Alparslan Kotan, Ömer Palaoğlu, Hüseyin Başoğlu.

DENETİM KURULU

Özer Karaaslan, Caner Kanyılmaz, Fikret Yavuz.

#

07 Oca 2018 - 13:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.