Dalton kardeşler kıskıvrak yakalandı!

Gebze’den gelerek İstanbul'daki özellikle hastane ve otogarlarda yankesicilik yapan "Dalton Kardeşler" polisin eş zamanlı operasyonuyla yakalandı. Bir vatandaşın eşini ameliyat ettirmek için biriktirdiği parayı da çalan 6'sı kardeş 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Dalton kardeşler kıskıvrak yakalandı!
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda artan yankesicilik olaylarına yönelik çalışma başlattı. İddialara göre, yapılan çalışma kapsamında özellikle İstanbul’daki otogar ve hastanelerde vatandaşların dalgınlıklarından faydalanarak yankesicilik yapan suç örgütünü tespit edildi.

Yapılan tespitlerde 7 kişiden oluşan suç örgütünün 6’sının kardeş oldukları belirlendi. Gebze’de oturan çete üyelerinin hemen hemen hergün İstanbul’a geldikleri belirlendi. Özellikle hastanelerde ve otogarlarda vatandaşların dalgınlıklarından yararlandıkları belirlendi.

Çete üyelerinin zengin ve yaşlı olan vatandaşları hedef seçtikleri tespit edildi. Yankesicilik yapacakları alanlarda farklı yerlerde duran çete üyeleri birbirleriyle beden diliyle anlaştıkları ortaya çıktı.

Bir grup çete üyesi perdeleme yaparken, diğer üyeler de vatandaşların cep telefonu ve cüzdanlarını çaldıkları öğrenildi.

Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri çetenin liderliğini ortanca kardeş olan 35 yaşındaki Şakir Z.’nin yaptığını tespit etti. Çetenin yankesiciliğe çıkmadan önce toplantı yaptıkları öğrenildi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler yankesicilik anlarını belirledi.

Çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri çete üyelerine yakalamak için harekete geçti. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda çete lideri Şakir Z. (35), ile birlikte

Çete üyelerinin 11 vatandaşın para ve cüzdanını çalan çetenin yaklaşık 100 bin liralık hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Çete tarafından mağdur edilenler arasında İ.D. isimli vatandaş da vardı. Kastamonu’dan eşini ameliyat ettirmek için İstanbul’a gelen İ.D.’nin biriktirdiği ameliyat parasının çete tarafından çalındığı öne sürüldü.

Emniyette sorguya alınan çete üyeleri suç makinası çıktı. Çete üyelerinin toplam 89 suçtan kaydı oldukları ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

18 Oca 2018 - 14:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.