Birileri “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mü dedi!

Gazetecileri Koruma Komitesi yayınladığı duyuruda ‘Türkiye’de basına yönelik eşi görülmemiş baskı sonucunda, dünya çapında hapisteki gazetecilerin sayısının tutulmaya başlandığı 1990 yılından bu yana en yüksek sayıya ulaştığını’ açıkladı

Uluslararası basın meslek örgütleri, dünya genelindeki toplam tutuklu gazeteci sayısını 348 olarak veriyor. Şu anda dünyada tutuklu bulunan gazetecilerin yaklaşık yarısının ise Türkiye’de olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de pek çok sivil toplum örgütü tutuklu gazetecilerin sayısını farklı açıklıyor. Ancak konuya ilişkin en net listeye Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD)  açıkladı. ÇGD’nin en son güncellediği listeye göre, Türkiye’de tutuklu gazetecilerin sayısı 140...

CPJ rakamlarına göre, 2014 ve 2015 yıllarında dünyada en çok gazeteci hapseden ülke olan Çin, 2016 yılında cezaevinde tutulan 38 gazeteci ile ikinci sıraya düştü. Mısır, Eritre ve Etiyopya ise en çok gazeteciyi hapsedenler listesinde üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada yer aldılar. CPJ sayımındaki bu ilk beş ülkedekilerin toplamı dünya çapında hapisteki gazetecilerin üçte ikisinden fazlasına denk geliyor.

10 Oca 2018 - 10:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.