Akar'dan Derince ziyareti

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar sık sık Kentimizin sorunlarına ilişkin açıklamalar ve girişimler yaparken ilçe ve mahalle ziyaretlerini de sürdürüyor.Önceki gün Derince İlçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Akar vatandaşların sorunlarını dinlerken dernekleri de ihmal etmedi. CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve ilçe yönetimi ile gün boyu ziyaretlerini sürdüren Akar sorunları yerinde dinledi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar sık sık Kentimizin sorunlarına ilişkin açıklamalar ve girişimler yaparken ilçe ve mahalle ziyaretlerini de sürdürüyor.

Önceki gün Derince İlçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Akar vatandaşların sorunlarını dinlerken dernekleri de ihmal etmedi. CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve ilçe yönetimi ile gün boyu ziyaretlerini sürdüren Akar sorunları yerinde dinledi.

AVCILARIN VERGİ VE KOTA SORUNU GİDERİLMELİ

Derince Avcılar Derneğini ziyaret eden Akar, avcıların sorunlarına değinerek ödedikleri aidatların ve vergilerin yüksek olduğunu doğal olarak vatandaşların ödedikleri bu vergilerin ve kota uygulamasının yaratmış olduğu sorunlara da yetkililerin çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bu konudaki sorunlara ilişkin topu Maliye Bakanlığına attığını belirten Akar, yetkililer sorunları birbirine atarak sorumluluktan kaçmayı bırakmalı ve çözüm üretmelidir, o makamlar AKP iktidarına vatandaş tarafından bunun için verildi. Ancak AKP 14 yıllık iktidarı boyunca halen muhalefet gibi davranmaya devam ediyor. Sorumluluk almak bir yana sürekli şikayet ediyorlar, devletin tüm kurumları ellerinde ama halen kurumların yaptıkları ya da yapamadıkları şeylerden sızlanıyorlar dedi. Kaçak avcılık için yeterli denetimlerin hiçbir kent de gerektiği gibi yapılmadığının altını çizen Akar, her sorunu CHP olarak Meclise taşıdıklarını ve taşımaya da devam edeceklerini söyledi.

SÖZ VERDİĞİ MAHKUM YAKININI UNUTMADI

Derince Sırrı Paşa Mahallesi ve Derince Kangal Köyleri Dayanışma Derneğini de ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Akar, Bayramda Kandıra Cezaevinde tutuklu aileleri ile görüşerek sorunlarını dinlemiş ve Derince de Kebap Ustası olarak çalışan tutuklu yakınına ziyaret sözü vermişti. Akar ziyaretleri sonrası sözünü unutmayarak Metin Opak ile bir araya geldi.

Ceza evleri ile ilgili birçok sorunun bulunduğunu belirten Akar, parti olarak bu konuda yıllardır cezaevi komisyonu olarak ziyaretlerin gerçekleştiğini, raporlar hazırlandığını ancak halen mahkum ziyaretlerinde bile bir çok bürokratik engelin aşılamadığını, bayramda yapmış oldukları ziyaretlerde de ailelerin bu konuda kendilerine sıkıntılarını anlattığını belirtti. Ziyaretinden dolayı Akar’a teşekkür eden Opak da vekil Akar’ın kendilerine yakın ilgi gösterdiğini söyleyerek umarım yaşadığımız sorunlarda biran önce çözüme ulaşır dedi.

#

30 Eyl 2016 - 10:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.