'27-30 Temmuz tarihleri arasında Dersim'de olacağız'

Kocaeli Dersimliler Derneği, Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin OHAL’e dayandırılarak yasaklanmasına tepki gösterdi.

Kocaeli Dersimliler Derneği’nde yapılan açıklamada konuşan dernek başkanı Ruhi Çelik, “Munzur’un kıyısında şiir okuyup türkü dinleyeceğiz, atalarımızın mezarlarını ziyaret edip dua edip anacağız. Doğamızı insansız, insanımızı doğasız bırakmayacağız” dedi.

Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin 17’ncisi gerçekleştirilecekken Tunceli Valiliği tarafından yasaklanmasını tanımadıklarını ifade eden Çelik, kayyımın geleneği tekrarladığını ifade etti. Tunceli Valiliğinin 17. Munzur Kültür ve Doğa festivalini yasaklamaya karar verdiği gün olan 15 Temmuz’da vatandaşların ülke çapında sokaklarda olduğunu hatırlatan Çelik, “Festivalimizin yasaklanmasıyla aynı gün devlet, ülkenin her tarafında vatandaşı sokaklara çağırmış, iletişimden haberleşmeye, yiyecekten içeceğe kadar her şeyi hepimizin verdiği vergilerden oluşan bütçeden karşılamıştır. Kendisinin düzenlediği açık alan etkinliklerin de bu kitlelerin güvenliğini alabilen devlet, Dersim halkının 16 yıldır tekrarlanan ve tek bir insanın burnunun kanamadığı, barışçıl ve her tür mali giderini gönüllülük esasına dayanarak demokratik kurumları üzerinden karşıladığı şenliği güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştır. Ama Dersim halkı 15 yıldır önüne gelenin ‘aldattığı’ bir iktidarın kendisini aldatan olmasını kabul edemeyecek düzeyde farkındalık içindedir” dedi.

OHAL Bahanesiyle yasaklanan festivali yapacaklarını belirten Çelik, “Biz en başta ülkemizin metropollerinde yaşayan Dersimli ve Dersim dostları olarak bu yasağı kabul etmiyoruz. OHAL bahane edilerek yasaklansa da, 17. Munzur Kültür ve Doğa Festivali yapılacakmış gibi 27/30 Temmuz tarihleri arasında Dersim’de olacağız. Kutsal mekânlarımızı ziyaret edip mumlarımızı yakacağız, Munzur’un kıyısında şiir okuyup türkü dinleyeceğiz, atalarımızın mezarlarını ziyaret edip dua edip anacağız, Doğamızı insansız, insanımızı doğasız bırakmayacağız. Dersimde büyük kucaklaşmayı sağlamak için Dersimlileri bir seferberlik fikri ile festivali sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

#

21 Tem 2017 - 16:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.