İzmit'te 100 semazenle sema gösterisi

İzmit'te, Mevlana'nın 744'üncü vuslat yıldönümü nedeniyle100 semazen ve 100 sazendenin gösterisi büyük ilgiyle izlenildi.

İzmit'te 100 semazenle sema gösterisi
İzmit'te 100 semazenle sema gösterisi
+4
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi ile Tasavvuf VakfıKocaeli Temsilciliği'nin düzenlediği etkinlik Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapıldı. 100 semazen ve 100 sazendenin sema gösterisini binlerce kişi ilgiyle izledi. Mevlana ve vatan sevgisi konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Mehteran takımının gösterileri izleyenleri büyüledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı konuşmada, "İzmit Belediyesi olarak Şeb-i Arus programımızın 8'incisini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük Sema gösterisini Şeb-i Aruz kutlamasını yapıyoruz. Mevlana dünyaya sevgiyi, insanlığı, gönlü genişliği göstermiş bir insan. Aslında onun kişiliğinde bizim inancımız, bizim atalarımızdan gelen değerlerin dünyaya bir anlamda açılımı var. Bizler var olduğumuzdan beri hep yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayıştayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar insanlığa sıcak ve sevgiyle bakıyoruz" dedi.

16 Ara 2017 - 00:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - Kur’an da ve hadislerde dönerek ibadet yok. Bu tamamen bir tiyatro. Tasavvuf safsatası.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Aralık 00:03