İki oda güçbirliği yaptı

Kocaeli Ticaret Odası ile Gaziantep Ticaret Odası arasında yatırım ve ticarette işbirliğine yönelik “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı.

İki oda güçbirliği yaptı
İki oda güçbirliği yaptı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Heyeti’nin verimli ve sonuç odaklı devam eden Gaziantep programında çok önemli bir protokol imzalandı. KOTO ile Gaziantep Ticaret Odası arasındaki “Kardeş Oda Protokolü” için iki kurumun yetkilileri bir araya geldi. KOTO Başkanı Necmi Bulut ve yönetimi, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve meclis üyeleri ile komite temsilcileri, Gaziantep Ticaret Odası’nda; Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve meclis üyeleri tarafından kapıda karşılandı ve son derece samimi bir ortamda ağırlandı. Toplantıya katılan iki kentin işadamlarının kendilerini ve firmalarını tanıttığı toplantıda, KOTO Başkanı Necmi Bulut, şu konuşmayı yaptı:

ANTEPLİ İŞADAMLARINA FUAR DAVETİ

“İki şehrin ticaret odasının işbirliğinin artması adına bu görüşmeyi çok önemsiyoruz. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan Kocaeli ve Gaziantep’in iş dünyasının güçbirliği hem kentlerimize, hem Türkiye’ye çok şey katacaktır. Kardeş Oda Protokolü’nün hayırlı olmasını diliyoruz…” Başkan Bulut konuşmasında, Gaziantepli işadamlarını, önümüzdeki mart ayında İzmit’te düzenlenecek İDEV Fuarı’na da davet etti. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Hıdıroğlu ise ziyaretten büyük heyecan ve onur duyduklarını söyledi, Kocaeli’nin hem Gayri Safi Milli Hasıla’ya verdiği katkı, hem yüksek ihracatı, hem de doğal güzelliğiyle kendilerini çok etkilediğini vurguladı.

KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ HAYIRLI OLSUN

Gaziantep ticaret ve sanayisiyle ilgili kapsamlı bir sunum yapan Başkan Hıdıroğlu, kendilerinin KOTO gibi 120 yıllık geçmişe sahip olduğunu, 18 bin 200 üyeleri bulunduğunu, bin 250’si Suriyeli olmak üzere bin 290 yabancı firmanın kendilerine üye olduğunu anlattı. Yıllık 6.5 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sunduklarını söyleyen Hıdıroğlu, Kocaeli’yle ticari işbirliğinin yanısıra gönül köprüsü kurmak istediklerini bildirdi. Törende konuşmaların ardından başkanlar arasında iki il arasında ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik “Kardeş Oda Protokolü” hayırlı olması dileğiyle

imzalandı.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN’E ÖNEMLİ ZİYARET

KOTO Heyeti daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile makamında bir araya geldi. Meclis salonunda, ekibiyle birlikte işadamlarını ağırlayan Başkan Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile üç ay önce İzmit’te çok başarılı bir program gerçekleştirdiklerini hatırlattı, iki kent arasındaki gidiş gelişlerin bu şekilde artmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İki ilin ortak ve güçlü yanları olduğunun altını çizen Fatma Şahin, ticaret odalarının işbirliği protokolünün bu anlamda büyük önem taşıdığını bildirdi.

ORTADOĞU PAZARINI BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM

Kocaeli ve Gaziantep’in özellikle sanayi ve ticari alanında paylaşması gereken çok şeyi olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Siz yüksek teknolojide bizden çok iyisiniz. Bizim de bölgeden kaynaklı olarak insanımızın yüksek cesareti, müteşebbis ruhu var. Bu coğrafya bize riskle beraber çok ciddi rızk da getirdi. Ortadoğu pazarı açısından baktığımızda birçok yeni imkânı da veriyor. O yüzden Kocaeli’yle beraber birbirimizi iyi tamamlayıp kullanabilirsek, tecrübelerimizi ve bilgimizi paylaşırsak o imkânları değerlendireceğimize, hem iki şehrin, hem ülkenin ekonomisini çok ciddi güçlendireceğimize inanıyorum. O nedenle sizi tebrik ediyorum. Bu çalışmayı yapmanız sizin vizyonunuzu gösteriyor. İki şehrin işbirliğini sürdürebilir kılmak adına, Büyükşehir olarak ne yapılması gerekiyorsa yanınızdayız” şeklinde konuştu. Başkan Şahin konuşmasının ardından ilin sektörel yapısı, belediyenin yatırımları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Kocaelili işadamlarının sorularını da yanıtladı.

#

22 Oca 2018 - 10:06 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.