Araç sahiplerine müjde trafik sigortalarında düşüş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortalarında düşüş olacağının müjdesini verdi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortalarında düşüş olacağının müjdesini verdi

Zorunlu trafik sigortasında 2014’ün ikinci yarısında maliyetlerin yükseldiği gerekçe gösterilerek yükselmişti. Fiyatlar o günden sonra üç kat artmış, 250 TL’lik bir prim neredeyse 750 TL’ye çıkmıştı. Hükümetin ilk müdahalesi sonrası yapılan son düzenlemelerden sonra fiyatlar 500 TL’lere geri çekilmişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu sigortanın zorunlu olmasının, primlerin gerek sigortalılar gerekse sigorta şirketleri bakımından makul tutarlarda tespitini zorunlu kıldığını söyledi.

DÜŞÜŞ HIZLANACAK

Makul fiyatlama pratiğini bozan yapısal sorunların ortadan kaldırılması için nisanda kanun değişikliği yapıldığını hatırlatan Şimşek, “Primlerinin düşmeye başladığı görülmekle beraber arzu edilen makul seviyede değil” dedi. Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması için yeni bir model geliştirdiklerini belirten Şimşek, bütün sigorta şirketlerine ait fiyatların tek sistemde görülebileceğini, buna göre en düşük fiyatın bulunabileceğini bildirdi. Uygulama şirketler arasındaki rekabeti artırarak, fiyat düşüşlerini hızlandıracak.

EYLÜL SONU BAŞLIYOR

Eylül sonu itibarıyla poliçe yenilemelerinde, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sadece kimlik numarası ve araç plakası ile Türkiye genelindeki tüm sigorta şirketlerinin teklifleri görülebilecek. Zorunlu trafik sigortası primleri konusunda sektörle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını ve birlikte hareket ederek bu kararı verdiklerini anlatan Şimşek, serbest rekabet kurallarını bozmadan alınan bu kararın, hem sektör hem de sigortalılar için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

BU İKİNCİ ŞANS

Piyasayı mercek altında tuttuklarına dikkati çeken Şimşek, “Bu, sektöre verdiğimiz ikinci şanstır, sigorta şirketlerinin bunu iyi kullanması gerekiyor. Nitekim bu dönemde suistimalde bulunan, yüksek seviyede prim belirleyen sigorta şirketlerini de tek tek tespit ettik ve bu şirketlerden savunma talep ettik. Mevzuata aykırı hareket eden şirketlere idari ceza uygulayacağız” dedi. Şimşek, serbest piyasa şartları dahilinde Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin makul fiyatlara inmemesi durumunda Hazine Müsteşarlığı’nın müdahale yetkisini kullanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak : Milliyet

#

30 Eyl 2016 - 10:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.