Türk Eğitim-Sen eğitimi değerlendirdi:

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı yeni eğitim öğrenim yılını değerlendirdi.

Konuşmasında ironi yaparak hükümeti de eleştiren Şanlı 

“Eğitim çalışanları olarak ziyadesiyle mutluyuz. Hükümetimizden ve yandaş yetkili sendikadan Allah razı olsun ki, yiye yiye bitiremeyeceğimiz zamların müjdesi içerisinde nihayet ekonomik kaygılarımızı bir kenara bırakıp can ı gönülden kendimizi eğitime vermeye hazır bir hale geldik.

 Böyle olunca birileri de, “Bu öğretmenler de hem ağlıyor hem de lüks arabalara biniyor.” Demez artık diye umut ediyoruz.” Dedi.

Konuşmasında sözleşmeli öğretmenliğe ve TEOG sistemine de değinen Şanlı;

“Sendika olarak okul okul defalarca anlattığımız sözleşmeli köleliğin nihayet hayatımızın bir gerçeği olarak hala 500 binden fazla kardeşimiz için umut olduğunu; 64 bine yakın kardeşimizin asgari ücretten daha az bir ücrete mukabil okullarda ücretli öğretmen olarak çalıştırıldığını gördükçe, “Artık Devletimizin memuru yatmayacak!” diye rahatız. 4/Cli arkadaşlarımız ise artık ümitlerini kestikleri için işi oluruna çoktan bıraktılar. Andımız zaten tedavülden kalkmıştı; milli bayramlarımız zaten sadece birer tatil vesilesiydi; nihayet Atatürk’ü de ders kitaplarından çıkartıp çağdaş ve özgür bir eğitime doğru mesafe kat etmiş olmanın gururu ile bugün sınıflarımıza girdik. Tek sıkıntımız, Cumhuriyetimizin nasıl ve kimler tarafından kurulduğunu çocuklarımıza nasıl anlatacağımız. “Leylekler getirdi” desek inanırlar mı diye biraz endişeliyiz, o kadar! Eğitim sistemimiz, sürekli bir arayış içerisinde olmanın zindeliğinde ve “Değişmeyen tek şey değişimdir” noktasında Nirvana’ya ulaştı ulaşacak. Ve bizler yapbozun bir oyun değil, mükemmelliğe giden bir hikmet olduğunu daha yeni öğrendiğimiz için kendimizi affetmeyeceğiz. En son TEOG denen ucubeye de nihayet bir el atılması ve artık çocuklarımızın adil ve eşit koşullarda yarışacak olması içimizdeki vicdan azabını bir kat daha arttırdı ki, kendimizi hiç affetmeyeceğiz… Velhasılı kelam, ekmek elden su gölden bir eğitim öğretim yılına daha başlıyoruz. Milli eğitimimizi yönetenlerden, bizleri görmeyecek, duymayacak kadar yönetenlere yanaşanlara kadar, milli eğitimimizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Yaradan’dan en kısa zamanda bu emeklerinin mükâfatlarını almalarını temenni ediyor; tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz “ Şeklinde konuştu.

#

18 Eyl 2017 - 17:06 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.