KARTEPE'DE MODEL UÇAK KURSU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kartepe Belediyesi, yeni Türk yıldızlarını yetiştirmek için harekete geçti. Kartepe Belediyesi ile Türk Hava Kurumu işbirliğinde ilk defa açılan model uçak kursu çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Ülkemizde Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi ile Türk Hava Kurumu işbirliğinde düzenlenen model uçak kursu çocuklardan yoğun ilgi gördü. Sportif ve amatör havacılığa olan ilgiye dikkat çekmek amacıyla Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde açılan model uçak kursu tamamlandı. Türk Hava Kurumu tarafından verilen eğitime bilgi evi eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Başlangıç kursunu tamamlayarak, sertifika almaya hak kazanan 107 öğrenci model uçak yapmayı öğrendi. Çocukların hem el becerilerine hem de sosyal yönlerine katkı sağlayan Model Uçak etkinlikleri Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde devam edecek.

YURT SAVUNMASINI YAPARKEN Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Ülkemizin var olan jeopolitiğine baktığımızda üç tarafı denizlerle çevrili dünyanın en önemli merkezlerinden biri. Ama hep birilerinin gözünün olduğu coğrafya. Artık gelişen teknolojide özellikle yurt savunmasını yaparken karadan ve denizden olduğu gibi havadan da hakimiyeti kurmamız lazım. Onun için havacılığın yaygınlaştırılması çok önemlidir. Gençlerimizin hayal dünyalarını burada gerçeğe dönüştürebilmeleri için böyle güzel bir zemin oluşturduk. Onların ufuklarını açarak içlerinden belki pilotlar, uçak mühendisleri, uzay bilimleri vb. profesyonel uzmanların yetişmesi için çocuklarımızı heveslendirmiş oluyoruz” dedi.

#

05 Eyl 2017 - 10:45 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.