KARTEPE'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi Kartepe’de de coşku ile kutlandı. İlköğretim Haftası kapsamında, Dürdane Özdilek İlkokulu’nda ki törene katılan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu.

Dürdane Özdilek İlkokulu’nda gerçekleştirilen 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftası etkinliklerine, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci,   İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, ilçe protokolü ve veliler katıldı. İlköğretim Haftası etkinlik programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ZOR BİR MÜCADELEYDİ 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Bundan 15 yıl öncesinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerinin, velilerin bugün ki heyecanları yoktu. Aksine zor bir mücadelesi vardı. Ders kitaplarının temini, okulların düzeni nizamı, öğretime hazırlanması, öğrencilerin hangi sınıfta yer alacağının bile belli olmadığı dönemlerden 20-25 kişilik sınıflara, ders kitaplarını onlar adına düşünen, sosyal devletin var olduğu genel ve yerel yöneticiler tarafından eğitimini tam manasıyla desteklendiği bir konuma geldik” dedi.

DESTEK OLUYORUZ 50-60 kişilik sınıflarda eğitim veriliyordu diyen Başkan Üzülmez “Fiziki koşulların yetmediği okullardan bugün çok daha uygun koşulların, sosyal donatıların içerisinde yer aldığı, merkezi ve yerel yönetimler tarafından desteklenen bir döneme geldik. Özellikle bu durumu yetişmekte olan yeni neslinde bilmesi gerekiyor. Eğitime destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kartepe Belediyesi olarak Bilgi Evleri, kültür gezileri ile destek verilecek her noktada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bisiklet ve tablet dağıtımları ile de çocuk ve ailelerimizi destekliyoruz. Bu vesile ile yeni eğitim - öğretim yılının tüm yavrularımıza, ailelerine ve eğitim camiasına hayırlar , sağlık ve başarılar getirmesini dilerim” açıklamasında bulundu.

#

20 Eyl 2017 - 09:33 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.