Kapatılan FETÖ'nün o okulu Kocaeli Üniversitesinin

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kapatılan Özel Erkul Eğitim Kampüsü içindeki okul ve yurt binalarının üniversiteye tahsis edileceğini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kapatılan Özel Erkul Eğitim Kampüsü içindeki okul ve yurt binalarının üniversiteye tahsis edileceğini söyledi.

Rektör Hülagü, “Bakanımız Fikri Işık ve Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Erkul’a ait okul binalarının üniversitemize verilmesini uygun gördüler” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesi ile kapatılan Başiskele’deki Özel Erkul Eğitim Kampüsü içindeki okul ve yurt binaları Kocaeli Üniversitesi’ne tahsis edilecek. Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, okul binalarını Kullar’daki Meslek Yüksekokulu ve eğitim fakültesi uygulaması için açmayı planladıkları okullar için değerlendireceklerini söyledi.

BAKAN IŞIK’TAN ONAY

Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli’de kapatılan 17 özel okul binalarından Özel Erkul Okullarına ait 6 binanın Kocaeli Üniversitesi’ne tahsis edilmesine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın onay verdiğini açıkladı. KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, “Erkul okulları ile yurt binalarının üniversitemize tahsisine Sayın bakanımızın yanı sıra sayın valimiz ve sayın büyükşehir belediye başkanımız da olumlu görüş bildirdi” dedi.

DİĞER ÖZEL OKULLAR

Hazineye devredilen özel okullardan Çayırova’daki Fatih İlk ve ortaokul binasına Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi taşınacak.

Fatih Anadolu, Fen, Mesleki Lisesi binalarında Çayırova Fen Lisesi açılacak. Darıca’daki Fatih Anadolu ve Fen Lisesi binalarına mevcut Darıca Fen Lisesi taşınacak. Fatih ilkokulu binası Kız İmam Hatip Ortaokuluna, ortaokulu binası Darıca Kız İmam Hatip Anadolu Lisesine dönüştürülecek.

#

30 Eyl 2016 - 10:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.