Bu kadar da olmaz! Sosyal Bilgiler kitabından Atatürk çıkartıldı

Öğrenciler ve veliler, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatı da gün yüzüne çıkmaya başladı.

İlköğretim 5. Sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilgiler dersinde okuyacağı kitapta bu zamana kadar yer alan “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” bölümü kaldırıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten sadece Başkent’in neden Ankara olması gerektiği konusunda bahsedildiği de ortaya çıktı.

RİZE ve ARAPLARDAN BAHSEDİLDİ Kitapta Türklerin yemek alışkanlıklarından bahsedilerek yoğurdun Türklere ait olduğu, Türklerin az yemek yediği anlatılırken Cumhurbaşkanının memleketi Rize’den ve Araplardan bahsedilmesi de dikkat çekti. Arap turistlerin yeni gözdesinin Rize olduğu vurgulanırken, Rize’nin tarihi ve doğal güzelliklerinden de bahsedildi.

Kaynak: Habertürk’ten Fatmanur Boylu’nun haberi

#

04 Eyl 2017 - 12:09 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.