Başarı yolunda eğitimcilerin eğitimi

Eğitim alanında ülkemizde yaşanan değişime bağlı olarak okul müdürlerinin liderliği, okul başarısında oynadığı kritik rol, eğitimde politika geliştirme, öğretmen yetiştirme ve profesyonel gelişim gibi alanlarda okul müdürlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere hizmet içi eğitimler planlanmıştır.

Eğitim alanında  ülkemizde yaşanan değişime bağlı olarak okul müdürlerinin liderliği, okul başarısında oynadığı kritik rol, eğitimde politika geliştirme, öğretmen yetiştirme ve profesyonel gelişim gibi alanlarda okul müdürlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere hizmet içi eğitimler planlanmıştır.

İlimiz genelindeki resmi ve özel okul müdürlerine yönelik olarak hazırlanan seminerler TUBİTAK Türkiye Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) işbirliğinde ve Kocaeli İli Çevre Koruma Vakfı desteğiyle yapılacaktır.

Eğitimlerin planlaması aşamasında tüm okul müdürlerimize yönelik almak istedikleri eğitim konuları anket olarak uygulanmış ve öncelikli almak istedikleri konu başlıkları belirlenmiştir.

Okul müdürlerinin öncelikli almak istedikleri konular:

Stres kontrolü ve yönetimi Etkili konuşma ve iletişim becerileri Problem çözme teknikleri Stratejik yönetim

Eğitimler 25-30 kişilik gruplar halinde, atölye çalışması şeklinde ve etkileşimli olarak verilmekte olup eğitimler 13 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır. Aynı eğitimleri 10 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir. Eğitimler devam ederken  tüm okul müdürlerimizin katılımlarıyla 28 Mart 2017, 11 Nisan 2017 ve 10 Mayıs 2017 tarihlerinde Gebze ve İzmit bölgelerimizde ayrı ayrı olmak üzere alanında uzman eğitimciler tarafından 3 adet konferans verilecektir.

Konferanslara ülkemizin ünlü araştırmacı yazarlarından Özgür BOLAT, Dünyada ilk 50 öğretmen arasında yer alan eğitimci ve aynı zamanda okul müdürü Dilek LİVANELİ, fark yaratan isimler kategorisinde ise Engin YILMAZ ve Polat DOĞRU katılacaktır.

Eş zamanlı üç grupta eğitim verilecektir. Gebze bölgesinde 1 grup, İzmit bölgesinde ise 2 grupta eğitimler devam edecektir.

Eğitimler 13 Şubat 2017 Pazartesi İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesinde başlamış olup Programın açılış bölümüne İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fehmi Rasim ÇELİK, Derince Kaymakamı Sayın Akın YILMAZ, Maarif Müfettişleri Başkanı Volkan AĞYEL, Milli Eğitim Şube Müdürleri Melih ENGİN, İmdat AKBABA ve Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman KARABAYIR katıldılar.

Programa katılan protokol bir süre Problem Çözme Teknikleri dersine, bir sürede Etkili İletişim Becerileri dersine katılarak okul müdürleriyle birlikte sohbet etme ve eğitimi değerlendirme imkanı bulmuşlardır.

Programa yönelik değerlendirmeler yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK; “Öncelikle eğitimlerin yapılmasında en büyük katkıyı sunan Sayın Valilimize şükranlarımızı sunuyoruz. İl olarak gerek öğretmen eğitimlerine gerekse yönetici eğitimlerine büyük önem vermekteyiz. Geleceğimizi yönetecek ve yönlendirecek değerli evlatlarımızın yetişmesinde görev bilinciyle ve sorumlulukla hareket edecek öğretmen ve eğitim yöneticilerimizin kendilerini yenilemeleri adına il olarak her türlü imkanı sunacağız. Eğitime katılan yöneticilerimizden en büyük ricamız eğitime geldikleri günlerde buraya konsantre olmaları ve en büyük faydayı alarak buradan ayrılmalarıdır.” Diyerek TÜSSİDE denin yöneticilerine, eğitmenlere ve okul müdürlerimize teşekkür etti.

#

17 Şub 2017 - 12:12 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.