Akif'in Neden Korkma Dediğini Bugünlerde Daha İyi Anlıyoruz

Eğitime verdiği katkılarla Kocaeli’de taşın altına elini koyan Başkan Karaosmanoğlu, okulların yönetici ve aile birlikleriyle olan buluşmalarını da sürdürüyor.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Anadolu Lisesi İdarecileri ve Okul Aile Birliği’nin yanı sıra Başiskele Vali İhsan Dede İlkokulu yönetici ile öğrencilerini makamında konuk etti. Buluşmalarda son aylarda yaşanan gelişmeleri de ele alan Başkan Karaosmanoğlu, “Akif’in neden Korkma dediğini bugünlerde daha iyi anlıyoruz” dedi.

 

EDEBİ KİMLİKLERİNİ TÜM NESLİMİZE AKTARABİLMELİYİZ

İzmit Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Halıcı ve Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Kurt ile Başiskele Vali İhsan Dede İlkokulu Müdürü Hasan Hayri Mert ve öğrencilerle yöneticilerin gerçekleştirdiği ziyarette, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi değerleri yaşatmak önemli bir hedefimiz olmalı diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onların fikirlerini, eserlerini ve edebî kimliklerini tüm neslimize aktarabilmek hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi ulvi şahsiyetleri hatırlamak hepimizin içtenlikle yerine getirmesi gereken bir görev olmalıdır” diye konuştu.

 

AKİF’İN NEDEN KORKMA DEDİĞİNİ BUGÜNLERDE DAHA İYİ ANLIYORUZ

Onların hayatlarını mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliklerini ve eserleri dün olduğu gibi bugün de milletimize esin kaynağı olmaya devam ettiğini vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İstiklâl şairimiz, vefatının üzerinden 80 yıl geçmiş olmasına rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini muhafaza etmeye devam etmektedir. Bugünkü günlerimiz, milletçe Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz mücadeleyi aratmamaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Milletimiz 15 Temmuz’un ardından topyekûn vatan savunmasına kilitlenmiştir. Bugünkü tabloya baktığımızda marşımızın neden Korkma! diye başladığını daha iyi anlayabiliyoruz. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de; bugün ise 15 Temmuz’da tankların altına yatan, darbecilere kendini siper eden vatan sevdalısı milletimizin korkusuzluğundan ve yüceliğinden bahsetmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

#

28 Ara 2016 - 12:19 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.