Yankesici babaanne tutuklandı!

İzmit ve Derince’de otobüs duraklarında hırsızlık yapan çetenin babaannesi tutukladı…

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri,  son zamanlarda otobüslerde cüzdan ve değerli eşyalarının çalınması ile ilgili, birbiri ardına gelen ihbarlar üzerine harekete geçti.  Polis ekipleri otobüslerin içerisindeki kameraları inceledi. Ancak görüntülerde, herhangi bir olayla karşılaşmadı.  Bunun üzerine, olayların otobüse binmeden önce gerçekleştirilmiş olabileceğini düşünerek durak ve çevresindeki güvenlik kameraları incelemeye alındı.  

Ekiplerin yapmış oldukları incelemeler sonucunda, 2 si çocuk 2 si kadın 4 kişinin otobüs duraklarda beklediklerini ve otobüsler durağa yanaştığı esnada, gözlerine kestirdikleri kişiyi sağlı sollu sıkıştırarak cüzdan ile değerli eşyalarını çaldıklarını belirledi.

Yapılan araştırmalar sonucu şahısların olaylarda kullandıkları aracı belirleyen ve takibe alan emniyet güçleri,  İzmit merkezinden itibaren aracı takibe aldı.  Takip esnasında araç Yenidoğan mevkiinde durdu. İçerisindekiler inerek,  otobüs durağında yeni avlarını aradıkları esnada polis ekipleri operasyonla şahısları gözaltına aldı.

Babaanne K.A.'nın daha önce yankesicilik suçundan 20 kaydı, hırsızlık suçundan 4 aranması ve 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası; oğlu E.A.'nın hırsızlık suçundan 79 kaydı, 10 aranması ve ulaşım araçlarından hırsızlık suçundan 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapsi; torunu S.A.'nın yankesicilik suçundan 11 sabıka kaydı; akrabaları E.A.'nın da çeşitli suçlardan 23 sabıka kaydının bulunduğu tespit edildi.

Şüphelilerin bugüne kadar 7 olayda, toplam 2 bin 645 TL, 500 dolar ve 40 euro, 750 TL değerinde bir cep telefonu, bir hırka, 1 Cumhuriyet altını, 2 yarım altın ve 1 çeyrek altın çaldıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen S.A. için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün harekete geçtiği öğrenildi.

Poliste biten işlemlerini arıdan adliyeye sevk edilen K.A. ve E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 Şub 2018 - 13:56 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.