TIR'ı çalındı süsü vererek parçalayıp satmaya çalıştılar!

Başiskele’de 650 bin TL değerindeki iç fındık yüklü TIR’ı çalınması ile ilgili olarak aralarında TIR sahibi ve şoförünün de bulunduğu 5 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

Trabzon’dan İtalya’ya gitmek üzere gümrüklenerek yola çıkan müşteki Y.M.D.’ye ait 650 bin TL değerinde iç fındık yüklü TIR’ın Başiskele’de çalındığı ihbarı üzerine Kocaeli İl  Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

İddiaya göre Trabzon’dan yola çıkan 34 ZC 8554 plakalı TIR sürücüsü E.T., 17 Eylül günü Başiskele’de aracını TIR parkına çekerek rahatsızlandığını belirterek 112’yi aradı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürülen E.T., hastane dönüşü park ettiği aracını yerinde göremeyince TIR sahibi H.Y.’yi aradı. H.Y. ise polis ekiplerini arayarak şoförünün park ettiği aracının çalındığını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 150 bin TL değerinde olan TIR’ın anahtarsız çalınmasının çok düşük ihtimal olduğunu düşünerek çalışmalarını çok yönlü olarak genişletti. Polis ekiplerinin yaptığı MOBESE incelemelerinde sürücü E.T.’nin aslında TIR’ı kilitlemeden hastaneye gittiği ve yanında kimseye söylemediği E.A. isimli bir şahsın daha olduğu, E.A.’nın TIR’ı olay yerinden götürdüğü ortaya çıktı.

Şahsıları takibe alan polis ekipleri, İstanbul Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde belirledikleri adreslere operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aralamalarda TIR’ın dorsesi tek parça halde ele geçirilirken kupası ise parçalanmış vaziyette bulundu.

Operasyon kapsamında TIR sahibi H.Y., TIR’ı çalan E.A., TIR’ın kupasını parçalayan F.T. ve İ.T. isimli kardeşler ile çalınan iç fındığı pazarlamaya çalışan A.D. isimli 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli E.T.’nin ise firari olarak arandığı öğrenildi.

Şüphelilerin, TIR’ı çalındı süsü vererek parçalayarak satmaya çalıştıkları ve dorsedeki 650 bin değerindeki iç fındığı ise piyasaya satmaya çalıştıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

#

28 Eki 2017 - 15:54 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.