Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan 'coogeer' tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kaza bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. TSK da yaptığı açıklamada 13 askerin şehit olduğunu duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

TSK AÇIKLADI: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden helikopter kazası ile ilgili şu açıklama yapıldı:

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

BAKAN IŞIK VE AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Anadolu Ajansı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gittiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

#

31 May 2017 - 23:30 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.