Şehit edilen cezaevi müdürünün davası ertelendi

Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün cinayet davası yine ertelendi.

Geçtiğimiz yıl 16 Haziran tarihinde evinden çıkarak cezaevine giderken İzmit’te kırmızı ışıkta beklediği sırada Kocaeli 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilmişti. Emniyet güçlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında cezaevinde Mustafa Taştan isimli bir mahkum ile tartıştığı ve bu mahkumun yakınları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Konuyla alakalı davanın görülmesine bugün devam edildi.

Kocaeli Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7’inci duruşmasına tutuklu sanıklar Özgür Tecer ve Tuncer Sobacı, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan sanık Mustafa Taştan, İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan sanık İdris Demirel, İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan sanık Mehmet Ayhan ise duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı.

Duruşmada söz alan Mustafa Taştan’ın avukatı Ganican Emin Yılmaz, "Müvekkilimin diğer sanıklar ile ne şekilde irtibat kurduğu kanıtlanmamış olup bu konuda hiçbir delil yoktur. Esasen müvekkillim kendisine bir çok ödül veren bir ceza infaz kurumu müdürüne bir husumet beslemesi söz konusu olamaz. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Sanık Mehmet Ayhan’ın avukatı Ethem Emre Gök ise, "Müvekkilimin diğer ceza infaz kurumlarında bulunan kişiler ile yazışmaları suç delili olarak kabul edilemez çünkü zarf ve mektuplar zaten idarenin denetimindedir. Önceki savunmamızı tekrar ediyoruz” diye konuştu.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 7 Temmuz 2017 tarihine erteledi.

#

03 May 2017 - 14:33 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.