'Sahte subay' serbest kaldı!

İzmit’te sosyal medya hesabı üzerinden kendisini subay olarak tanıtan ve bu yöntemle çok sayıda kadını kandırarak çıplak fotoğrafları ile şantaj yaptığı öne sürülen şahıs adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde oluşturduğu sahte hesapla kendisini subay olarak tanıtan U.S. (23) isimli şahıs, sosyal medya üzerinden irtibata geçtiği genç kızlarla evlenme vaadi ile ilişki kurduktan sonra çıplak fotoğraflarını çekerek kendilerine tehdit ve şantaj yaparak para istedi. Sahte subayın ağına düşen bir kadının durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında genç kadın parayı sözde U.S.’ye teslim etmek üzere sahte bir buluşma düzenledi. Polis ekiplerini fark eden U.S. kaçmaya başladı. U.S. ve polis ekipleri arasında yaşanan kovalamaca Körfez ilçesinde son buldu.

Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan U.S. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. U.S.’nin suçunu itiraf ettiği öğrenilirken cep telefonunda ise benzer yöntemle tuzağına düşürüp çıplak fotoğraflarını çektiği çok sayıda genç kızın fotoğrafları ele geçirildi.

Polis ekipleri, benzer konularda tehdit alan kişilerin ilgili polis merkezlerine başvurmaları gerektiğini belirtirken işlemleri tamamlanan U.S. adliyeye sevk edildi. Adliye sev kedilen sanık adli kontrol talebiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#

24 Kas 2017 - 17:33 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.