'Mafyanın eline düştüm anne' yalanına inanıp, para ve altın kaptırdılar

Gebze’de, telefonda kendilerini oğulları gibi tanıtan dolandırıcıların 'Mafyanın eline düştüm anne, gelen arkadaşa paraları ver' yalanına inanan yaşlı kadınlar, paralarını ve altınlarını kaptırdı. Polis, 2 dolandırıcıyı yakalayarak, gözaltına aldı.

Gebze'ye bağlı Sultan Orhan Mahallesi'nde yaşayan A.K.'yi arayan dolandırıcı, yaşlı kadını kandırarak, kendisini oğlu gibi tanıttı. Telefondaki dolandırıcı, kadına "Mafyanın elinde düştüm anne, para lazım. Gelen arkadaşa paraları ver" dedi. Paniğe kapılan A.K., eve gelen dolandırıcıya 5 bin TL'sini ve 19 cumhuriyet altınını verdi. Dolandırıcılar, aynı yöntemle Gebze Güzeller Mahallesi'nde oturan F.G. isimli kadını da kandırarak, 25 çeyrek altın, 8 bin TL, 4 bin 300 dolar ve 850 euro aldı. Dolandırıcıların yeniden aradığı F.G., bu kez durumu polise haber verdi. Polis, yaşlı kadını yönlendirerek, dolandırıcılarla irtibata geçirdi. Dolandırıcılar, tekrar para almak için yaşlı kadının yanına gelince yakalandı. Gözaltına alınan M.K. ve E.K., adliyeye sevk edildi.

23 Şub 2018 - 18:20 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Devletçi - Garibanla fakir fukarayla ya da zenginle fark etmez,kim bu pislikleri yapıyorsa,alayının şerefini.....gerekliliğine inanırım,inşAllah yetkililer de birgün inanır da gerekli cezalar artar,emdikleri süt burunlarından,hava münasip yerlerinden çıkar!&!₺

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 18:20