İZMİTLİ İŞ ADAMLARINA FETÖ SORGUSU.. ONLARCA İSİM VAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurumları başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı ve Yargı camiasına büyük operasyonlar yapıldı.

Binlerce kişi FETÖ suçlamasıyla haklarında soruşturma yapıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılıkları, Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri örgütü çökertebilmek için operasyon üzerine operasyon yapıyor. Örgütün kamu kurumlarındaki yapılanmasına ağır darbe vuran emniyet güçleri şimdi de örgütün yerel ekonomik kaynaklarına operasyon yapmak için düğmeye bastığı öğrenildi. Bilindiği üzere Fethullahçı Terör Örgütünün ilimizde hatırı sayılır ekonomik kaynakları bulunuyor. Kocaeli Emniyet Güçleri 15 Temmuz öncesinde örgütün mali ayağına darbe vurmak için Murat Özdağ  başta olmak üzere 81 iş adamı, STK başkan ve yöneticilerinin arasında bulunduğu ekibe operasyon yapmış, örgütün ilk sivil ayağı deşifre edilmişti.

ÖRGÜTE CİDDİ KAYNAK SAĞLAMIŞLAR Kocaeli Emniyet Müdürlüğü şimdi de FETÖ’nün ilimizde kurduğu firmaların peşine düştü. Örgütün ilimiz merkezinde ki iş adamlarıyla ilgili önemli bilgilere ulaşan emniyet güçleri, kent merkezinde ki FETÖ ile irtibatlı onlarca iş adamının ifadesine başvuruyor. Gizli tanık Y.K.’nın vermiş olduğu bilgiler ışığında örgütün ilimizdeki ticari ağına ağır darbe vurulması bekleniyor. FETÖ ile iltisaklı olan birçok firma sahibinin örgüte ciddi kaynaklar ayırdığı yüzlerce Fethullahçı öğrenciye burs verdiği ve hatta örgütün talimatıyla ilimizde birçok sektörde firmalar kurulduğu öğrenildi.

İZMİTLİLERİN PARASINI PEŞKEŞ ÇEKTİLER Fehullahçı Terör Örgütü’nün talimatıyla kurulan ve ilimizin yakından tanıdığı birçok iş adamının örgütle beraber büyüyerek, ticari hacmini arttırdıkları tespit edildi. Örgütün desteğiyle büyüyen firmalar gücüne güç katarak ilerlerken bu büyümenin karşılığında hibe adı altında örgüte milyon dolarlar aktardıkları ortaya çıktı. İlimizde örgütün ticari ayağının çökertilmesi oldukça önemli. İzmit halkının parasını FETÖ’ye peşkeş çeken iş adamlarının yargı karşısında çıkartılmaları bekleniyor.

#

24 Haz 2017 - 13:59 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.