'FETÖ SANIKLARI PİŞMAN OLMUŞ'

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında, 7 Eylül 2017 günü Kocaeli Merkezli 17 ilde operasyon düzenlendi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla   Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen  operasyonda örgütün askeri yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen  25 asker ve askerlerle bağlantılı 4 sivil gözaltına alındı.  Sorguları bittikten sonra hafta başından bu yana değişik zamanlarda guruplar halinde Kocaeli Adliyesine sevk edilen şüpheliler ile ilgili sonuç, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  yazılı bir açıklama  ile duyuruldu.Açıklamada   düzenlenen operason ile  bilgiler veirlerek  sorguları tamamlanan 25 askerin tamamı ve 4 sivil şüphelinin gözaltına alındığı, adliyeye sevk edilen askerlerden 6 kişinin tutuklandığı,  18 kişi için adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtildi.  16’sı astsubay, 2’si teğmen toplam 18 Askerin itirafçı olduğu ve  etkin pişmanlık hükmünden yararlandığı ifade edildi. Yine   gözaltına alınan  4 sivil şüpheliden  3’ünün tutuklandığı, 1 kişinin  ise  etkin pişmanlık hükmünden yararlanarak adli kontrol ile serbest kaldığı öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında  halen firar olarak 2 sivil şahısında arandığı  duyuruldu.

#

21 Eyl 2017 - 11:31 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.