Eski Komiser FETÖ suçlamasını kabul etmedi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında hakim karşısına çıkan komiser suçlamaları reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı kalkıştığı hain darbe girişiminin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, tutuklandıktan sonra meslekten ihraç edilen komiser Ali G. hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada konuşan eski komiser suçlamaları reddetti.

Ali D. Mahkemede verdiği savunmasında Bylock programını indirmediğini ve kullanmadığını ifade ederek " Ben bilgi işlemciyim. Gizli bir program yükleyecek olsam neden kendi adıma olan bir hatta yükleyeyim. Gider açık hat alır ona yüklerim. Suçlamaları kabul etmiyorum. 2009 yılından beri Bank Asya'da bir hesabım var. 2014'te para yatırmam söz konusu değil. Altın hesabım vardı. Tasarruf artışları para yatırmış gibi gösterildi. Ben Cumhurbaşkanımızın söyleminin ardından zaten hesabımı kapattım" diye konuştu. Sanığın savunmasının ardından kararını veren mahkeme heyeti bylock raporunun yeniden gönderilmesine ve Bank Asya'ya yazı yazılıp bilgi istenmesine karar vererek duruşmayı 3 Nisan 2017 tarihine erteledi.

#

08 Şub 2017 - 15:27 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.