ÇEVREYİ KİRLETEN İNŞAAT FİRMASINI ZABITA AFFETMEDİ

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Kuruçeşme mevkiinde beton mikserinden yola parçalar döken bir inşaat firmasına 4 bin TL'lik yasal işlem uyguladı.

7/24 DENETİM Şehirdeki oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek amacıyla 7/24 görevde olan zabıta ekipleri rutin kontrollerinin yanı sıra denetimler gerçekleştiriyor.  Zabıta ekipleri tarafından Kuruçeşme Fatih Mahallesi’nde yapılan denetimlerde bir inşaat firması mikserinin yola beton döktüğü tespit edildi.  İlgili inşaat firmasına yolu temizlemesiyle ilgili gerekli uyarıları yapan yetkililer; uyarılara aldırış etmeyen inşaat firmasına Kabahatler Kanunu’na istinaden 4 bin TL cezai işlem uyguladı.

ÖNEMLİ UYARILAR Hafriyat ve hazır beton taşımacılığı yapan kamyonların dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğuna dikkat çeken zabıta yetkilikleri “ kamyonlarının yapacağı taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirliliği önlemek amacıyla  üzerlerinin uygun malzeme ile kapatılması ve dolum seviyesinin güzergâh şartlarına göre sağlanmasının oldukça önemli. Şoförlerin araçlarını kullanırken daha dikkatli olması da oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçmek için büyük önem arz ediyor. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın çevreyi kirletenlere karşı kesinlikle taviz verilmemesi konusundaki talimatıyla denetimlerimiz sürdürüyoruz ”dedi. .  

11 BİN 658 TL'YE KADAR CEZA Çevreye zarar verilmemesi konusundaki tüm uyarılarımıza rağmen çevreyi kirleten inşaat firmalarına Kabahatler Kanunu’na göre 11 bin 658 TL'ye kadar ceza kesilebileceğini de  işaret eden zabıta yetkilileri;  inşaat firmalarını bu konularda daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.   

#

08 Eyl 2017 - 11:19 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.